Dobry den, Mam dotaz vsimly sme si, ze se nam dela v obyvaku veliky mokry flek, jde to od zeme a tak sme vykopaly v predzahradce kde sme meli malou nopovku , drenazni trubku a kacirek Rad bych radu od nakeho zkuseneho pana jak udelat aby to bylo ok Tvrzeny polystyren na dome je cca 30cm a pod nim jsou jen cihly a byli trochu mokre Je mozne dat polystyren ktery vice zapustim dolu, potom nopovou folii kterou svedu jako by od domu kdyby nahodou na to drenazni trubku ktera bude na koncich s mrizkama vycuhovat, cetl jsem i kacirek a grotextilii obalit a bud zpet dat kacirek nebo spise ze zamkovky udelat chodnicek viz foto Pokud by slo na meila vilda28@seznam.cz Dekuju za pripadne rady , nepohrdnu iobrazkem jak presne
Na fotce není nic vidět. Když dáš drenážní děravou trubku, zasypeš kačírkem, tak si jen hezky zaleješ základy vodou. Pokud chceš mít opravdu sucho, nezbude, nežli celý barák podřezat a dát vodorovnou hydroizolaci. Vykopat podlahy, taky dát izolaci a vše svařit dohromady. Tedy jako bys pomyslně celý barák zvednul, dal po celé ploše izolaci a zase barák posadil zpátky.
Jestliže nemáte vodorovnou hydroizolaci, žádné odkopávání, nopovka a drenáž Vám nepomůžu, o čem jste se již asi přesvědčil.
Jestliže máte kus drenážní trubky, zkuste tou trubkou poslat vodu asi 3 metry daleko. Půjde to? Nepůjde, páč drenážka je dírava a je určena k něčemu jinému, nežli jí chcete použít Vy.
(že jsem Vás nepotěšil?)
martin*
Ten flek se dela jen na 1m² hned blizko nas na obrazku Mam tvrzeny polystyren a pod tim jsou cihly a hlina napsal byste mi na mejla, nez si dopisovat tady dekuju Vilda28@seznam.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.