Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz.
od září loňského roku jsem se nastěhovala do bytu s dvěma dalšími lidmi a stěhuji se teď ke konci srpna. Majitelka bytu nám teď zaslal vyúčtování služeb za byt, kde je uveden nedoplatek 6000 Kč, který máme zaplatit. A mně jde o to, že my jsme celý ten rok od září 2022 do srpna 2023 platili za ty služby zálohu 4008 Kč, ale vyučtování je samozřejmě za rok 2022, jenže od ledna do srpna 2022 platili předešlí nájemníci zálohu 3008 Kč ( nám byla pak od toho září zvýšena). Tedy nám paní majitelka poslala vyučtování, že když sečetla, že jí bylo zasláno 8x3008 kč ( za období leden-srpen od předešlích nájemníků) a 4x 4008 Kč ( za září-prosinec od nás), tak to vychází na 40 096 Kč, nicméně ona jako majitelka družstvu musela zaplatit 46 380 Kč, tudíž my musíme doplatit 6.284 Kč... Což mi přijde hrozně nespravedlivé, protože vlastně máme zaplatit nedoplatek defacto za někoho, kdo tam bydlel 8 měsíců, přitom my těch našich 12 měsíců platili každý měsíc 4 800 Kč. ... tak jsem se chtěla zeptat, jestli to tak prostě je a musím se s tím smířit takto to prostě funguje, že holt se dělá vyučtování za kalendářní rok, nebo zda je možné s tím něco dělat a je možné to vyučotvání nějak udělat za období záři 2022-srpen 2023?
Doufám, že můj příspěvek bude nějak srozumitelný, píšu to v rychlosti, a případně děkuji za odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.