Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zajímavá vložka fab s klíčem

Od: slavo® odpovědí: 6 změna:

Mám dvě vložky a k nim klíče.

K vložce A je klíč A

K vložce B je klíč B

Vzhledem k tomu, že mají stejný profil jde každý klíč zasunou do každé vložky. ( klíč A do vložky B a naopak ).

Ale, ale klíčem A lze odemknou i zamknout zámek B, ale klíčem B lze zámek A jen odemknot ale nikoliv zamknout.

Porovnával jsem "zuby" klíčů ( jejich výšky ) a u jednoho zubu je tam nepatrný rozdíl.

Klíče ovšem nejsou kopie, ale originály což mě udivuje,

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Klidně se svěř i s otázkou, poradíme...

hodnocení

0x

To je system univerzalny (hlavny) kluc plus ostatne kluce. Nic zvlastne, bezne sa to pouziva napr v hoteloch.

Není. Nešlo by to jen odemknout a nikoli zamknout.

hodnocení

0x

Jeden tzv.generální klíč pro všechny zámky a potom konkrétní klíč ke konkrétním zámkům podle oprávnění uživatele klíče.Člověk netahá svazek klíčů,ale jen jeden klíč .S tím se dostane tam,kde potřebuje.

Trochu jsem se přehlídl v dotaze,ale fungovalo by to v hotelových pokojích s pevnou koulí z chodby - zevnitř otevřu, zvenku zabouchnu

klic
hodnocení

0x

Systém klíč B/zámek A máme u nás v domě u předního i zadního vchodu.Je to z důvodu bezbečnosti např.při požáru,aby někoho nenapadlo zamknout vchody.Na obecním úřadě je klíč,kterým jdou otevřít i zamknout všechny zámky vchodových dveří obecních domů.Zvenku je koule,zevnitř klika.Na tom není nic divného.Přece zam.úřadu nebude tahat ,,sto,,klíčů,když mu stačí jeden.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]