Nejste přihlášen/a.
Mám dvě vložky a k nim klíče.
K vložce A je klíč A
K vložce B je klíč B
Vzhledem k tomu, že mají stejný profil jde každý klíč zasunou do každé vložky. ( klíč A do vložky B a naopak ).
Ale, ale klíčem A lze odemknou i zamknout zámek B, ale klíčem B lze zámek A jen odemknot ale nikoliv zamknout.
Porovnával jsem "zuby" klíčů ( jejich výšky ) a u jednoho zubu je tam nepatrný rozdíl.
Klíče ovšem nejsou kopie, ale originály což mě udivuje,
Jeden tzv.generální klíč pro všechny zámky a potom konkrétní klíč ke konkrétním zámkům podle oprávnění uživatele klíče.Člověk netahá svazek klíčů,ale jen jeden klíč .S tím se dostane tam,kde potřebuje.
Systém klíč B/zámek A máme u nás v domě u předního i zadního vchodu.Je to z důvodu bezbečnosti např.při požáru,aby někoho nenapadlo zamknout vchody.Na obecním úřadě je klíč,kterým jdou otevřít i zamknout všechny zámky vchodových dveří obecních domů.Zvenku je koule,zevnitř klika.Na tom není nic divného.Přece zam.úřadu nebude tahat ,,sto,,klíčů,když mu stačí jeden.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.