Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojka s oboustrannym závitem M24x1

Od: vitecek® odpovědí: 25 změna:

Zdravim, shánim něco typu

viz odkaz či fotka..

eshop.chvalis.cz/...

mám filtr na vodu, kterej má vstup s vnějšim závitem a baterii dřezovou novou, která má taky vnější závit - oba mají závit M24 se stoupánim 1mm .. tudíž hledám nějakou spojku..nevíte, kde to najít? na eshopech nacházim pouze jiné..

baterii vrátit nemůžu, při povolování perlátoru jsem jí odřel, takže vrátit nejde.. či nějaký typ, byť asi není? dík.

prosim ne-prázdné komentáře.

Spojka s oboustrannym závitem M24x1

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V jednom kuse jsem to nenašel, jedině to vyskládat spojením dvou redukcí, které mají na druhém konci běžnější závit:

GARDENA perl.závi/...

nebo

1677 Redukce M22x/...

doplněno 24.08.23 10:25: A jak vypadá ten filtr na vodu? Má ten závit kovový, nebo plastový? Než dávat dlouhou přechodku, může být výhodnější jej upravit a vsunout (vytočit, horkem, lepidlem.. podle provedení) do něj natrvalo nějakou z těch výše uvedených přechodek, aby z měj lezl pevný vnější závit.
Chtělo by to uvést typ, nebo dát foto filtru.
hodnocení

ke zprávě od uživatele colombo jsem doplnil fotky - změřil jsem to uplně blbě. Koukněte na to prosim. Díky.

Takže to nejspíš bude ta druhà klasika 24/22.
kutil.cz/...
Není důvod, aby tam bylo jiné stoupání, než 1mm. Tento adaptér bývá běžně přibalen k perlátorům. Ale berte jen kovový.
24.08.23 14:58
hodnocení

díky.

hodnocení

děkuji, pasuje, funguje.

hodnocení

0x

Konkrétně obchod neporadím, ale sháněl jsem něco takového do hydrauliky u bagru

hodnocení

0x

Na jemný závit bola robená vzduchotechnika brzd nákladných aut a prívesov.

hodnocení

0x

Nepotěším tě, nic se závitem M24x1 jsem nenašel ani v hydraulice ani v pneumatice.

V hydraulice je je spojka se závity M24x1,5 (ta na kterou jsi dával odkaz) a jiná bližší není. Ale u takhle velkých šroubení už není stoupání závitu 1mm, takže to musíš buď upravit nebo vyrobit nové.

Ve vzduchotechnice jsem našel největší závit M22x1 a tam zase nepasuje rozměr závitu (je menší).

Takže buď vyrobit úplně znova podle výkresu nebo vzít šroubení a přetočit pouze závit.

A pro použití ve vodě by bylo vhodnější nerezové šroubení, protože klasické pozinkované působení vody dlouho nevydrží.

hodnocení

jsem levej,

pardon, jsem to změřil včera blbě, přidávám screeny.

předpokládám, že ta vnější část (fotka) neni důležitá, protože jde pouze o tu vnitřní a ta je 20.9, ne 24..

bral jsem to podle týhle tabulky - a včera jsem to změřil zjevně od jedný vnější strany po druhou vnitřní, nikoliv od vnitřní po vnitřní. pardon

killich.cz/...

Spojka s oboustrannym závitem M24x1 #2
Spojka s oboustrannym závitem M24x1 #3
Takže průměr závitu asi 22mm, teď ještě správně stoupání a taky foto baterie se závitem a mírami.
A bude taky dobré dát typ filtru
hodnocení

tak pardon :D heh, ještě jednou, sorry , už to nikdy neudělám bez potřebnýho vybavení.

zjistil jsem dodatečně, že jsou různý i ty závity..

to 23.8 je perlátor, kterej de do baterie a pak na tý jedný fotce je změřenej závit k tomu filtru vody.

Spojka s oboustrannym závitem M24x1 #4
Spojka s oboustrannym závitem M24x1 #5
asd1

Z takovýho měření by se jeden poblil... *zed* A vnitřní/ vnější závit to je taky perla... radost radit *ua*

Takže tak, místo perlátoru do výtokové trubky s vnitřním závitem M24x1 chcete připojit filtr s vnitřním závitem M22x? Dejte typ filtru, snad to bude v popisu (měrky stoupání nemáte)...
asd1

Stoupání změří přes víc závitů a vydělí počtem.. Pozor ten první je nultý, druhý je první atd.

hodnocení

stoupání je u baterie i vstupu do filtru 1mm - u baterie měřeno podle stoupání perlátoru.

filtr je neoznačenej, přeprodával to kdysi táta a jeden nám zůstal doma a já jsem to nedávno vylovil..ani jsem to už nikde nenašel, ale má výdrž průtoku vody na filtraci asi 3-5let, takže zatim na pití stačí.

hodnocení

stoupání měřeno pomocí měrky závitů

alza.cz/...

asd1

= M24x1

běžně dostupný jsou perlátory, hadičníky a přechody na G závity..

= soustružník a nechat vytočit.

Kombinace přechod - spojka - druhý přechod vyjde tak na pětikilo a + doprava..

asd1
hodnocení

0x
Vnější závit je "samec" - nepletes si to?
Asi nejjednodušší bude nechat vytočit u soustruznika než slozite hledat kde to mají...

hodnocení

0x
Sice bez šestihranu uprostřed, ale M24x1, na cenu nehledím... pneumatsystem.cz/...
Upíchnout (odřezat) nepotřebné, nechat jen závit...
Levnější asi bude soustružník... možná...
On už tazatel nereaguje, nejspíš motá vnější a vnitřní závit a tuším, že tohle by bylo dražší, jak ten filtr.

hodnocení

ale reaguju, jen jsem i v práci, tak nemám tolik čas.

ml1
hodnocení

0x

Našel jsem akorát se stoupáním 1,5, ale ta cena je teda značná technicke-soucasti.cz/... a dostupnost nejistá.

hodnocení

Zdravim, díky za snahu .. už je to vyřízený..

kutil.cz/...

sháněl jsem tohle. nakonec.

hodnocení

už je to vyřízené.

sháněl jsem tohle.

kutil.cz/...

netřeba více sem psát, nesleduju více daný topic.

díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]