Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč rezavý příslušenství mlýnku na maso

Od: delina® odpovědí: 16 změna:

Koupila jsem elektromlýnek na maso. Mletí prý je z ušlechtilé oceli.Deska, kudy prolézá maso ven se po každém umytí i osušení obalí rezem. Nůž má v sobě viditelné vrypy a šnek je hliníkový. Návody na další mlýnky uvádějí všechny ušlechtilou ocel. Jak mít jistotu, že se nebude vše opakovat? Je vůbec nějaký mlýnek pouze v nerezu?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marek*
hodnocení

3x

Myslím, že to, že sú tie najnamáhanejšie diely vyrobené z ocele ktorá hrdzavie je len dobre. Takzvaný "nerez" je toztiž oproti nástrojovej oceli príliž mäkký. Nôž mlynčeka a mlecia doska by nemali byť z nehrdzavejúcej ocele. To, že sa po umytí tieto diely pokryjú jemným popraškom hrdze je normálne. Nie je to závada. Treba tomu iba venovať zvýšenú pozornosť a diely po použití vyčistiť a vysušiť. Takto bude slúžiť mlynček dlhé roky.

Pre zaujímavosť, najlepšie kuchynské nože na svete, často v hodnote stoviek euro za kus, taktiež hrdzavejú. Poskytujú ale mimoriadnu ostrosť a trvanlivosť ostria.

hodnocení

2x

Nejsem obchodník, o sortimentu nemám přehled, ale co jsem se kdy setkal s tím, že bylo potřeba nabrousit nůž a desku, tak to bylo kalené z nástrojové oceli. Ta může rezivět. Když to před uložením osušíte a namažete, tak s tím nebude problém.

hodnocení

2x

Mlýnek se myje pouze v teplé vodě. Ne v jaru nebo v myčce. Odmastíte ho a podlé snáze rezivění. Umýt ho v jaru mužete před použitím.

kenav

Po umytí čistou vodou má být mlynek vždy trochu mastný

lul
hodnocení

1x
Hliníkový šnek?
Na Základě čeho hodnotíte složení materiálu?
Udělat celý výrobek s nerezu, pokud se nejedná zrovna jenom o plechy, je poměrně náročné a takové odšťavňovače pomalu běžné s nerezu zůstávali klidně přes 20 000

111®
hodnocení

1x
Spraví to kůže od speku. Po osuseni namaste.

asd1
hodnocení

0x

Nesmíš kupovat laciný sr..

Deska by šla vypálit laserem z nerezu, dnes má laser kdejaká fabrika a není problém udělat i jeden kus.. Nůž a ašnek nechat dokud to mele.. To je pro tebe nejlevnější funkční řešení..

Mlýnek komplet nerez + kvalitní zpracovnání se vyrábí, ale není to zrovna levná záležitost..

hodnocení

myslela jsem mlecí zařízení /šnek, deska s otvory a nůž./ Ale i to je sz nekvalitních kovů a do jídla se mi nechce mlít si hliník.

Všechny mlýnky u nás po staletí vyráběné mají šnek hliníkový. Z toho nemusíte mít strach.

asd1

Proč by se měl mlít hliník? Řeže nůž o díry v desce, šnek jen posouvá, a šutry asi mlít nebudeš..

"ušlechtilá ocel" nerovná se nerez, jen že to neni bláto jako dráty do betonu, takže tohle nevyreklamuješ.

Tohle buď dobastlíš (nerez deska, příp. i nový nerez nůž ale to už je složitější, nerez šnek už nic jednoduchého není)m nebo koupíš kvalitní, ovšem to bude klidně těch 20k..

Hlada "všechny" jsou obvykle litina s pocínováním. Hliník na starých nenajdeš ;)

To je pravda. Na cínování jsem zapomněl.

kenav
hodnocení

0x

Pokud dáváš mlynek do myčky tak se vůbec nediv

hodnocení

nedávám, všude to zakazují. A stejně rezne. Umyji v Jaru, utřu, nechám na ubrousku a zahodinu je rezavý, kdo to má pak jíst?

co ošetření?Co pamatuju,mazali jsme (nejen mlýnek) domácím vepřovým sádlem

Tedy mám obyčejný ruční, ruský výrobek mám jej co jsem se oženilmin 33let, snad nikdy neviděl jar, jedině horkou vodou a že by měl stopy po korozi? ani náhodou, ani šajby (standartně používám 2 ze 3 )desky a ani nůž které jediné nejsou pocínované (nebo pozink? spíše cín). Stále vypadá jako nepoužívaný. Jestli tu rez nedělá to, že to myjete silným odmašťovadlem (jarem) !

Viz odpo p.Nunici, Jirka2, 111. a Kenav Všem *palec2*

sasa*
hodnocení

0x

Jinak češtin rezaví. Mlýnek, nebo díl je sice rezavý (tvrdé příd. jméno), ale rezaví (sloveso).

Pán je plešatý (příd. jm) , ale hlava mu plešatí! A mnohem jiných- jen se zamyslet co píšu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]