Nejste přihlášen/a.
Koupila jsem elektromlýnek na maso. Mletí prý je z ušlechtilé oceli.Deska, kudy prolézá maso ven se po každém umytí i osušení obalí rezem. Nůž má v sobě viditelné vrypy a šnek je hliníkový. Návody na další mlýnky uvádějí všechny ušlechtilou ocel. Jak mít jistotu, že se nebude vše opakovat? Je vůbec nějaký mlýnek pouze v nerezu?
Myslím, že to, že sú tie najnamáhanejšie diely vyrobené z ocele ktorá hrdzavie je len dobre. Takzvaný "nerez" je toztiž oproti nástrojovej oceli príliž mäkký. Nôž mlynčeka a mlecia doska by nemali byť z nehrdzavejúcej ocele. To, že sa po umytí tieto diely pokryjú jemným popraškom hrdze je normálne. Nie je to závada. Treba tomu iba venovať zvýšenú pozornosť a diely po použití vyčistiť a vysušiť. Takto bude slúžiť mlynček dlhé roky.
Pre zaujímavosť, najlepšie kuchynské nože na svete, často v hodnote stoviek euro za kus, taktiež hrdzavejú. Poskytujú ale mimoriadnu ostrosť a trvanlivosť ostria.
Nesmíš kupovat laciný sr..
Deska by šla vypálit laserem z nerezu, dnes má laser kdejaká fabrika a není problém udělat i jeden kus.. Nůž a ašnek nechat dokud to mele.. To je pro tebe nejlevnější funkční řešení..
Mlýnek komplet nerez + kvalitní zpracovnání se vyrábí, ale není to zrovna levná záležitost..
myslela jsem mlecí zařízení /šnek, deska s otvory a nůž./ Ale i to je sz nekvalitních kovů a do jídla se mi nechce mlít si hliník.
Proč by se měl mlít hliník? Řeže nůž o díry v desce, šnek jen posouvá, a šutry asi mlít nebudeš..
"ušlechtilá ocel" nerovná se nerez, jen že to neni bláto jako dráty do betonu, takže tohle nevyreklamuješ.
Tohle buď dobastlíš (nerez deska, příp. i nový nerez nůž ale to už je složitější, nerez šnek už nic jednoduchého není)m nebo koupíš kvalitní, ovšem to bude klidně těch 20k..
Hlada "všechny" jsou obvykle litina s pocínováním. Hliník na starých nenajdeš
nedávám, všude to zakazují. A stejně rezne. Umyji v Jaru, utřu, nechám na ubrousku a zahodinu je rezavý, kdo to má pak jíst?
Tedy mám obyčejný ruční, ruský výrobek mám jej co jsem se oženilmin 33let, snad nikdy neviděl jar, jedině horkou vodou a že by měl stopy po korozi? ani náhodou, ani šajby (standartně používám 2 ze 3 )desky a ani nůž které jediné nejsou pocínované (nebo pozink? spíše cín). Stále vypadá jako nepoužívaný. Jestli tu rez nedělá to, že to myjete silným odmašťovadlem (jarem) !
Viz odpo p.Nunici, Jirka2, 111. a Kenav Všem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.