Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dveře do dělící stěny

Od: delina® odpovědí: 5 změna:

Řeším přepažení předsíně v paneláku. Potřebuji přidělat něco jako dveře/ ne zamykací/ ke korpusu viz obrázek, zvolit materiál, a budu ráda za rady pro montáž pro laika.

Dveře do dělící stěny

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Co třeba klasický nábytkový dveře?
Z lamina co jsou korpusy a dát to na vložený NK závěsy.

hodnocení

0x

Klidně ze stejného materiálu, jako je korpus, jednokřídlové, dvoukřídlové, podobně jako u skříně. Panty stejné, klidně 4 ks, podle velikosti.

Měl jsem něco podobného, z lamina zhotovené. Ještě někde to mám schované...

krtek6
hodnocení

0x

Tohle je teda dobrá prasárna...to si řekněme upřímně...

1) vybourat tady tu hrůzu

2) na stěny přikotvit a přimontovat sádrokartonářský profily a udělat z nich špalety pro montáž obložek nebo futer...

3) nahoře nad "překladem" z profilů udělat obvodový rám

4) z obou stran toho nadpřekladového rámu zaplesknout SDK deskou...

5) vymalovat

6) osadit normální dveře

bod 2-3 lze udělat i z dřevěných latí

hodnocení

Jde o laicky zhotovenou přepáku, která bude sloužit pouze nynějšímu uživateli, proto je třeba, aby byla případně snadno odstranitelná. Volba byla co nejmenší zásah, nutnost dovedností a cena. Dům je panelový- přo laika složité kotvení atd Také šlo o peníze. Sádrokartonová přepážka s dveřmi 140cm byla naceněna na 14000,-Kč. Co radíte, to bych si musela najmout stavební firmu, i když chápu, že asi máte pravdu.

krtek6

To co jsem popsal zvládne průměrnej chlap co ví jak se drží vrtačka a umí dělat "krabice" z SDK profilů nebo dřevěných latí..na tom není nic odborného...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]