Nejste přihlášen/a.
Pračka Elektrolux EWT 1266ELW v průběhu programu začne "ťukat" a objeví se Err (bez čísla). Když podržím chvilku tlačítko Start/pause, Err zmizí a praní pokračuje. Co s tím? Děkuji.
Asi tak 3 roky. Ale zámek od dveří by to neměl být, to zkouším zamáčknout a navíc je to v průběhu programu, ne na začátku.
Jak říkám, mě to dělala v průběhu programu. Zámek má kontakt, že je uzamčeno s blokací, aby se nedalo otevřít v průběhu praní.
Normálně se mi pauzovala.
Stačilo bouchnout pěstí do zámku a pak se rozjela dál. Závada se stupňovala, že už nechtěla otevřít blokaci na konci praní.
Potom jsem měnil a obě závady pryč.
Lze popsat to ťukání i jinak? Odkud to ťukání jde, z desky elektroniky nebo spíš od napouštěcího elektromag. ventilu studené event. teplé vody, případně něco od motoru?
Vyzkoušej i restartovat elektroniku pračky tak, že el. šňůru vytáhneš ze zásuvky 230 V např. na půl hodinky nebo na hodinu a zase ji připoj k elektrice, občas se program srovná a funguje spotřebič jak má. Potom samozřejmě spustit obvyklé praní.. Pokud tam naskočí error znovu, bude chyba buď v řídící elektronice nebo nějakém čidle, které dává špatný povel řídící elektronice. U praček jsou chyby většinou spojeny s vodním kamenem nebo zacpaným odtokem odpadu, případně zanešené sítko na přívodu vody. Těch čidel je tam víc a musí se zkontrolovat všechny. Některé pračky mají diagnostiku, např. několikrát "pípnou" nebo komunikují s "mobilem" jako ve videu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.