Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotazy k reklamaci rekonstrukce

Od: verca7* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám dotazy týkající se reklamace rekonstrukce bytu. Nejde sice o nedokončené práce či vady, ale bylo mi naúčtováno několik víceprací, které nebyly provedeny anebo je firma provedla i přes můj nesouhlas. Do vyúčtování byly také zařazeny práce, o kterých mě nikdo předem neupozornil. Podotýkám, že se jednalo o práce, které neznemožňovaly v rekonstrukci pokračovat a byly opravdu nadbytečné (většinu bych odmítla). Dále rekonstrukce trvala tři týdny nad rámec dohodnutého termínu a já bych ráda uplatnila úrok který byl ve smlouvě.

Zítra mám podepsat předávací protokol, který vzhledem k tomu, že je vše dodělané klidně podepíšu, ale chci se ujistit zdali nepříjdu o právo reklamovat výše zmíněné věci. Ještě by mě zajímalo kdy služby reklamuji tak musím cenu zaplatit nebo zdali se s uhrazením počká do vyřízení.

Předem děkuji za odpovědi!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Co je nad rámec rozpočtu v nabídce firmy je více práce a to buď oprávněná, nebo neoprávněná.
Nicméně u oprávněné snad existuje zápis či dodatek smlouvy s podpisem obou smluvních stran.
Pokud nic takového neexistuje, neplatím.

id
hodnocení

3x
Vícepráce - achylova pata stavebnictví. Dodatkem ve smlouvě o provedení díla mají být uvedeny vícepráce a podpis obou stran. Praxe je však jiná.

re4zon
hodnocení

2x
Jednoduche - reklamovat vyuctovani, pisemne, napsat co a proc. Tohle jste neudelali, tohle jsem si neobjednal, tohle jsem vyslovne odmitl, vystavte novou a spravnou fakturu. Do predavaciho protokolu dopsat totez, prace xy nebyly objednany. Bud se s tim smiri a zaplatis jen to co mas, nebo to zkusi vymahat a u soudu to projedou.

hgn
hodnocení

0x

Zhotovitel nemá právo bez vašeho předchozího souhlasu udělat vícepráce resp. účtovat vícepráce v ceně vyšší než 10 %

Prostě jste si to neobjednala, tak to nebudete (nemusíte) hradit. On ať si to vymáhá soudně, neuspěje.

Druhá věci je důkazy, co přesně v objednávce atp.

krtek6

nepleť si pojem s průjmem... zhotovite nemá právo dělat, natož si účtovat jakékoliv vícepráce, které zadavatel nebo objednatel neobjednal a neodsouhlasil a nemá k nim patřičný objednávkový doklad...tady těch 10% o kterých mluvíš se vztahuje na zakázky z veřejného sektoru, které patří pod dotace z EU

hodnocení

0x

Jak to dopadlo?

krtek6
hodnocení

0x

"...ale bylo mi naúčtováno několik víceprací, které nebyly provedeny anebo je firma provedla i přes můj nesouhlas. Do vyúčtování byly také zařazeny práce, o kterých mě nikdo předem neupozornil. Podotýkám, že se jednalo o práce, které neznemožňovaly v rekonstrukci pokračovat a byly opravdu nadbytečné (většinu bych odmítla). Dále rekonstrukce trvala tři týdny nad rámec dohodnutého termínu a já bych ráda uplatnila úrok který byl ve smlouvě..."

1) nepodepisovat nic, kde se zmíní slovo vícepráce nebo něco navíc - firma nemá žádný právní podklad, že jste si takovou službu objednalala nemá žádný právní nárok na její úhradu. U soudu by těžce pohořela

2) Doba trvání rekonstrukce - buď podle smlouvy vyměřit patříčné penále, ale jak znám lidi podepíší první smlouvu s firmou, kde žádné takové penále nejsou (proč asi, že) a nebo nárokovat slevu dodatečně za zvýšené náklady např. s náhradním bydlením a podobně

3) Nic neplatit dopředu dokud se situace nevyřeší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]