Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotazy týkající se reklamace rekonstrukce bytu. Nejde sice o nedokončené práce či vady, ale bylo mi naúčtováno několik víceprací, které nebyly provedeny anebo je firma provedla i přes můj nesouhlas. Do vyúčtování byly také zařazeny práce, o kterých mě nikdo předem neupozornil. Podotýkám, že se jednalo o práce, které neznemožňovaly v rekonstrukci pokračovat a byly opravdu nadbytečné (většinu bych odmítla). Dále rekonstrukce trvala tři týdny nad rámec dohodnutého termínu a já bych ráda uplatnila úrok který byl ve smlouvě.
Zítra mám podepsat předávací protokol, který vzhledem k tomu, že je vše dodělané klidně podepíšu, ale chci se ujistit zdali nepříjdu o právo reklamovat výše zmíněné věci. Ještě by mě zajímalo kdy služby reklamuji tak musím cenu zaplatit nebo zdali se s uhrazením počká do vyřízení.
Předem děkuji za odpovědi!
Zhotovitel nemá právo bez vašeho předchozího souhlasu udělat vícepráce resp. účtovat vícepráce v ceně vyšší než 10 %
Prostě jste si to neobjednala, tak to nebudete (nemusíte) hradit. On ať si to vymáhá soudně, neuspěje.
Druhá věci je důkazy, co přesně v objednávce atp.
nepleť si pojem s průjmem... zhotovite nemá právo dělat, natož si účtovat jakékoliv vícepráce, které zadavatel nebo objednatel neobjednal a neodsouhlasil a nemá k nim patřičný objednávkový doklad...tady těch 10% o kterých mluvíš se vztahuje na zakázky z veřejného sektoru, které patří pod dotace z EU
"...ale bylo mi naúčtováno několik víceprací, které nebyly provedeny anebo je firma provedla i přes můj nesouhlas. Do vyúčtování byly také zařazeny práce, o kterých mě nikdo předem neupozornil. Podotýkám, že se jednalo o práce, které neznemožňovaly v rekonstrukci pokračovat a byly opravdu nadbytečné (většinu bych odmítla). Dále rekonstrukce trvala tři týdny nad rámec dohodnutého termínu a já bych ráda uplatnila úrok který byl ve smlouvě..."
1) nepodepisovat nic, kde se zmíní slovo vícepráce nebo něco navíc - firma nemá žádný právní podklad, že jste si takovou službu objednalala nemá žádný právní nárok na její úhradu. U soudu by těžce pohořela
2) Doba trvání rekonstrukce - buď podle smlouvy vyměřit patříčné penále, ale jak znám lidi podepíší první smlouvu s firmou, kde žádné takové penále nejsou (proč asi, že) a nebo nárokovat slevu dodatečně za zvýšené náklady např. s náhradním bydlením a podobně
3) Nic neplatit dopředu dokud se situace nevyřeší
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.