Nejste přihlášen/a.
Pane, když si zadáte do běžného vyhledávače, co vás zajímá, tak vám to najde prodejce, kteří mají kýžený návod ke stažení
Klidně Vám ho pošlu mailem, když ho nenajdete.
Ale pravděpodobně se tam dočtete, že s tlakem i vodárny Scala1 nic neuděláte (zapínací tlak je dle typu od 1,2 do 2,8Baru).
Scala2, ta už má frekvenční měnič a nastavení je komfortnější.
Jinak si můžete stáhnout aplikaci Grundfos GO remíze a něco málo se dá nastavit ještě tam (ale pro Scala1 v jednoduchém provedení toho moc nebude).
Výkon (výtlak) u Scala1 se "volí" výběrem konkrétního čerpadla dané řady.
Kdyby měl panelák, tak by to tak nevadilo.
A jiná řada Scala1 by tak vysoký tlak dát neměla.
dzd.cz/...
Nicméně na to se tazatel neptal.
Zkuste dát 6 bar na přívod vody k bojleru a zítra tu bude dotaz "proč mi kape pojistný ventil" . Něco jiného je max. tlak, něco jiného tlak doporučený
Děkuji všem za odpovědi.
@jid
nemusím číst, praxe.O kolik se zvedne tlak v bojleru při ohřátí 150 l vody o pár stupňů?A co to udělá s pojistným ventilem?
Samozřejmě, správně by tam měla být i zpětná klapka, aby TUV neteklo zpátky do pitného rozvodu V případě, pokud dojde k výpadků vody.
Co se týče redukčního ventiluju, tak se fakticky jedná o maření energie. takže by stálo zato spočítat, jestli vyjde levněji výměna čerpadla a nebo instalace ventilu, v závislosti na MTBF…
No ale možná by se vyplatilo nabídnout: vyměním silnější čerpadlo za slabší, bezplatně
Jo a ono k tomu čerpadlu nejde doplnit frekvenční měnič?
Neznám ten typ a nehodlám se tím zabývat, já mám čerpadlo za 3000, k tomu frekvenční měnič za 3000, a expanz co. za 6 stovek Ale má 24 l a právě potřebuju sehnat 8 litrovou
Takže já jsem ve stejné situaci, zn: vyměním 24 litrovou expanzku modrou s vakem novou za stejnou 8 litrovou s přírubou 1” - je zde zájemce?
Protože na frekvenční měnič se takhle velká nehodí, a také se mi nevejde do sklípku, takže je fungl nová, s originální krabici
Pokud budete mít vysoký tlak a na čerpadle nepůjde stáhnout můžete použít či respektive je jediné řešení použít redukční ventil na snížení tlaku. Je to jednoduché, funkční a navěky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.