Jsem nově u O2. Musím platit koncesionářský poplatek ČT, když platím O2 za televizi? O2 zcela jistě platí ČT za využívání jejích programů ke své činnosti. Takže vlastně se platí ČT 2x.
Musíte, nařizuje to zákon, i když to hromadu lidí štve, včetne mne.
mh
@boba konkrétní zákon který to přikazuje a jeho citace? Dále zákon který mě nutí se přihlásit poprvé k placení za TV? Žádné takové nejsou a jsou to nevymahatelné poplatky, NIKDO NIKDY vám nedokáže že máte TV nebo mobil schopný přijímat TV signál nebo rádio, nevymahatelný a nesmyslný poplatek. Jsem ročník 1970 neplatil jsem to nikdy a platit nebudu. Ať jde celá čt na výlet na Ukrajinu točit, já je dotovat nebudu!
Platit musis, pokud mas zarizeni schopne prijimat pozemni vysilani, nejcasteji televizor. Co mas nebo nemas od O2 nebo kohokoliv jineho s tim nema co delat.
Zkráceně. Čt je výrobcem programů a O2 je poskytovatelem jejich programů. Takže vy platíte poplatek Čt + poplatek za služby O2. Není na tom nic divného. Jak to mají mezi sebou s placením je jejich záležitost.
Pokud nemáte televizní přijímač, platit nemusíte, stačí čestné prohlášení. A co se týče O2 TV, tak my ho máme k internetu, zadarmo, zrušit nejde, ale protože nemáme TV a nevyužíváme to, tak koncesionářský poplatek máme odhlášený. To samé se týká rádia.
Nemusíte, podle výkladu ministerstva kultury se za IPTV (paketová data, internet) platit nemusí. Zatím. také jsem si myslel, že musí, samozřejmě že rozhlasy TV šířili dezinformace, že musí, ale údajně existuje někde ten výklad ministerstva kultury, že nemusí. nechce se mi to teď hledat, ale jistě to najdete. Ono to je i logické, protože skutečně to O2 TV v základní variantě nejde ani odhlásit V zákoně je tuším i výjimka pro mobilní telefon, no tím se historicky myslel příjem r / tv jinak než internet protokolem. typicky to bylo pro rozhlasové přijímače integrované v telefonu, jako anténa sloužily připojená sluchátka… Nicméně ČT i rozhlas usilují o změnu. BT dokonce tlačí na zamezení iVysílání (to není TV, ale spíše podcasty, vidcasty) ne-koncesionářům. Ps: zajímavé je, že tady rádci radí nesmysly, a dostávají hodnocení, bylo by fajn, kdyby se radši vyjadřovali k tomu, o čem něco vědí, a ne jenom projeli rychlíkem 200 m okolo ) navíc tato otázka je poměrně komplikovaná a právní záležitost…
petrm
Nebudu se vyjadřovat k tomu, které šíření signálu je zpoplatněné. Ale pokud je mi známo, tak koncesionářský poplatek je poplatek za výrobu pořadů veřejnoprávních stanic (rozhlasu i TV) bez ohledu na způsob šíření signálu.
petrm: tak se nevyjadřujte, to "pokud je mi známo"je špatně, koncesionářský poplatek musí platit každý, kdo vlastní TV/radio přijímač a opravdu to není kvůli výrobě filmů nebo jiných pořadů. Viz zde - cs.wikipedia.org/...
"že tady rádci radí nesmysly, a dostávají hodnocení,"
Za televizi musíte platit poplatky, nikoliv jak píšete v prvním slově.
petrm
@sandra Přečtěte si pořádně, co je napsáno ve Wiki :Z poplatků je financován provoz a rozvoj České televize a Českého rozhlasu, jako provozovatelů tzv. veřejné služby.
jim
Jedna věci je, kdo je Poplatníkem, druhá věc je, jak se naloží s vybranými poplatky. to spolu vůbec nemusí souviset, jako v tomto případě. Tedy, pokud je známo mě, poplatek se platí pouze v případě, že máš v držení, a nemusíš ho ani vlastnit, přijímač způsobilý reprodukovat zemské rádiové kmitočty, družicové nebo kabelové systémy. Právě jak jsem včera napsal, těmi kabelovými kmitočty se nerozumí internetový protokol. V podstatě je ten zákon aplikovatelný na DVB-T, S, C.
Jestli to správně chápu, tak O2 je soukromá firma či telekomunikační korporát. Myslím si, že když jákákoliv soukromá firma či právní subjekt chce ke komerčním účelům využívat vysílání ČT tak bude platit... A tudíž to nakonec přijde na účet vám jako placená služba. Neumím to sice vysvětlit ale chápu to a přijde mi to spravedlivé a logické. A stejné jako s jinými službami a právy. Jako občan máte určitá práva na služby které jsou často zadarmo nebo placené z daní, ale jakmile služba státu je nadstandardní a putuje směrem k právnímu subjektu nebo prostě do komerční oblasti, pak se za to bude platit. A je to tak správně, jinak by vznikal obrovský prostor pro korupci.
jim
Tak toto pane co jste napsal, je blábol měsíce! nemá to ani hlavu, ani patu, doporučuji že pro příště vyjadřovat spíše k tomu, čemu rozumíte. Ke korupci bude docházet zejména v situaci, kdy se bude platit Česká televize ze státního rozpočtu! také jsem si dříve myslel, že by to bylo lepší, ale určitě nebylo, jen ať si to platí koncesionáři. Jistě, lehce se mi to říká, protože poplatek neplatím. Nic vám nebrání si vyndat z TV tuner pozemní satelitní a kabelové televize (anebo jen uskřipnout antenni konektor), a také neplatit. Za Youtube, Netlix, Voyo, Amozon Prime se NEPLATÍ konc. poplatky
Platí se z přístroje, nikoliv z toho že máte antenu nebo IPTV,kabel ... Pokud máte televizní přijímač= platíte.Nemáte-li pak i když máte v MT, PC,nebo TBL apku O2-TV =neplatíte koncesi ...I kydž současná vláda chce toto rozšířit i na tyto prostředky MT-TBL-PC
jim
Což je ovšem nesmysl, vlastnictví počítače nemůže být zatíženo nějakým televizním poplatkem. Naopak to ajpí TV od O2, by se velice snadno kontrolovalo, protože ten ajpí provider určitě musí reportovat, kolik lidí se připojuje na jednotlivé kanály, no tak by se reporting rozšířil Ony ty ip tv jsou poměrně zákeřná věc, provider přesně ví, kdy, kdo, na co se dívá
@jim: platí se za zařízení (tv, stb, tv karta v pc apod), které přijímá televizní signál pomocí rádiových vln (dvb-t, dvb-s, dvb-C). Iptv se do toho zatím nepočítá, ale nesmíš mít ani iptv stb protože ty už taky mají tv tuner.
Ve smlouvě připojení od mého poskytovatele internetového připojení je vyloženě uvedeno že musím platit koncesionářské daně. Podívejte se do vaší smlouvy, tam to pravděpodobně také bude napsáno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.