Může někdo poradit, jaké závazky jsou spjaty s trvalým bydlištěm? Musím na místě, kde jsem nahlášen k trvalému pobytu platit fixní částky za elektřinu, plyn apod.? Popelnice? Jinými slovy: když se přechodně odstěhuji jinam, zůstane mi na staré adrese závazek k platbám jakéhokoliv druhu?
Za "popelnice" - tedy odpady zcela určitě ano. Za vodu se zálohy platí rovněž podle počtu přihlášených osob - ty se ovšem na rozdíl od poplatků za odpady vyúčtovávají. Pak možná ještě měsíšní paušály telekomunistům. To ostatní závisí na tom, zda byt je "opuštěný", či v něm ještě někdo bydlí. Popiš (svoji?) situaci, dozvíš se více. Hezký den.
vlasta*
Popelnice - jo, to je fakt. Situace: stěhuju se z bytu, kde jsem přihlášená, do podnájmu a jde mi o to, zda na starém = trvalém bytě budu muset kěco platit. V bytě zůstává jedna osoba.
al bunda*
Jak jsem řekl, popelnice a zálohy na vodu se počítají podle počtu přihlášených osob. Nic dalšího mě nenapadá, ale ještě se jistě ozvou i jiní poradci. Hezký den.
Kdysi se musela odhlásit k určitému datu elektrika a plyn. A přepsat elektroměr a plynoměr na nového majitele. Podívejte se na inkaso. Pokud opouštíte byt, musíte se všude odhlásit a vyrovnat. Ale možná je to ťeď jinak.
lulyi*
Dobrý deň.ja robim na obecnom úrade a u nas je to tak ak dokladujete doklad o prechodnom pobyte, alebo ak ste zamestnany mino trvaleho bydliska a byvate v ubytovni a ak sa na trvalom pobyte nezdrzujete vobec tak sa neuctuje smetie(popelnice)a ak ste len docasne prec tak sa uctuje maximalne len polovica za smetie.majte sa pa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.