To vypada dobre, diky. Jak jste spokojeny? Sel byste do toho znovu? Nejake nevyhody, udrzba, …? Diky
Výhody, podklad dělala firma, sám si fólii nesvařím. Celou plochu měli za den. Pokládka dlažby je rychlá, pokud vyjdou celé dlaždice bez řezání.
Pokud je rovný podklad, šel bych do toho znovu.
Nevýhody, fólie se špiní, pod dlažbu zalétá trochu bordel, což vidíte na obrázku. Pokud jsem dobře informovaný, podkladní fólie degraduje po několika desítkách? let a musí se vyměnit. Část fólie jsem nechal bez dlažby, spadl mi tam kus jeklu a fólii jsem prosekl. Firma navařila za pár korun při cestě kolem záplatu, ale ta je vidět.
Ono to vypadá, že nevýhod je hodně. Ale mám to na balkoně a starou dlažbou teklo. Teď je klid a za relativně slušnou cenu mám na nejméně 20 let pokoj. Navíc odpadá oprava betonu, hydroizolace a spárování, takže cenově to docela jde. Za 20 až 30 let mi tam někdo dá novou fólii a dlažba se jen znovu položí. Stejně jako kdyby mi praskla dlaždice. Když jsem jí kupoval, měli v obchodě doprodej zbylých kusů a chyběly mi 2 kusy na celou plochu. Tak jsem koupil pár dlaždic trochu jiných a udělal jsem si takový ozdobný pás. Takže mám vlastně i pár dlaždic na případnou rychlou výměnu.
Bordel pod dlažbou mi nevadí, když nejsou v bezprostřední blízkosti stromy, moc ho tam nebude. Když tak se dá v případě, že to fakt esteticky někoho štve, ostříknout hadicí a v nejhorším případě před tím pár řad rozebrat, aby to bylo pořádně. Já osobně jsem to ještě nedělal, mám to položené nejméně 3 roky.
Vili, dekuji Vam za obsahly prispevek. Ploche pofoliovane strechy mame v praci a je to v pohode, neltery drzej kolem 20 let a zcela bez problemu, ani mi neprijde, ze by to nejak extra degradovalo. S tim bordelem bych se netrapil, bojim se jen hmyzu. Lepit uz nic nechci, je to prekonane a jen a jen starosti, terce jsou lakave. At Vam to drzi a mejte se.