Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu + podlahy sklepa

Od: zateplenisklep odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu,

Mám sklep se světlou výškou cca 230 CM. V prvé řadě bych chtěl zateplit strop nad sklepem (hurdisky, beton, nivelace, folie. vinyl click). Chci zvolit 6cm tlouštku - 230 - 6 = 224 CM světlá výška po zateplení stropu bez omítky.

Co s podlahou? Je tam neodizolovany beton, zakladni deska, kterou chci zaizolovat a izolaci spojit s teou, ktera je pod obvodovými stěnami. Jak tlusté vrstvy polystyrenu a betonu mohu dat na podlahu?

Nebo existuje nejaky lepší beton, který bude izolovat chlad od zeme?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zateplenisklep
hodnocení

stacila by lepenka + 5cm podlahoveho polystyrenu + 5cm betonu? tzn dostanu se na 214cm svetle vysky. Ve sklepe by mela byt v budoucnu sauna, posilovna atd.

hodnocení

0x

kterou chci zaizolovat a izolaci spojit s tou, ktera je pod obvodovými stěnami***Jako udělat vnitřní vanu? To je dobré řešení, dříve se to tak dělalo.

Jak tlusté vrstvy polystyrenu a betonu mohu dat na podlahu?****kolik chcete, tolik dejte. Betonu na EPS 100Z by mělo být 5-7cm s kari sítí, vše ostatní do rozměru dejte izolant.

zateplenisklep
hodnocení

Ano, zvenku je videt svislá izolace, které je svedena pod obvodové stěny ve sklepě, ale vykukuje tam tak 3-4cm, takze budu muset vybourat trosku vic, abych mohl spojit a tim by se měla vytvořit vana. Další věc je, v jakém stavu je svislá izolace venku, je dost ztvrdla a na bouchnutí dutá, uz asi moc nedrzi na zdi. Takze potom tedy bych ji měl asi opravit,...

hodnocení

0x

Jsem z toho dotazu jelen.
Strop chápu, chcete si zateplit podlahu místnosti nad sklepem, doporučím víc než jen 6cm. Klidně bych dal 20cm. Ve sklepě nebydlíte a 210 by určitě stačilo na projití.

U podlahy pokud má být zachována funkce sklepa (studená místnost) nechápu, proč chcete pokládat polystyren.
Položit a napojit hydroizolaci je OK, na to pak stačí 6cm betonu a je hotovo, maximálně tam hodit dlažbu.

Nejste jelen, divíte se oprávněně, já bych na podlahu sklepa nedávat nic, páč je to zbytečné, pokud nechce sklep vytápět. Pak ale polyš na strop je zbytečný.

Souhlasím s Vámi, že polyš na strop, nebo na podlahu.

zateplenisklep
hodnocení

Ted to nemyslím zle, ale nechápete nejspíš ani jeden, přitom je to napsané. Ve sklepě má být sauna + posilovna, možná nějaka společenská místnost. Ve sklepě mám už udělané i radiátory, samozrejmě tam nebudu topit na 25 ale klidně bych tam topil na 17-18 v zime.

1) zateplení stropu sklepa je žádoucí kvůli patru nad ním
2) zateplená podlahy je snad jasná věc

Jediné co chci vědět, jak nejlépe vše propojit, když mám nyní světlou výšku 230 cm.

Já Vás chápu, v místnosti dole máte představu 17-18C Nahoře u stropu bude 19-20°C. Teď mi sdělte, jakou teplotu budete mít v horní místnosti na podlaze?

20-21°C?

To Vám ten polyš na stropě ve sklepě nic nebude izolovat, hned máte ušetřeno 6-10cm prostoru.

Ted to nemyslím zle, ale už chápete? .

zateplenisklep
hodnocení

Ja to chapu, ale v zíme topit na 16-17 znamená, že na jaře a podzim + léto tam topit nebudu, budu tam třeba větrat a bude mi unikat teplo v přízemí nad sklepem. Každopádně výpočty, které jsem našel jasně mluví pro zateplení stropu u sklepa.

Můj dotaz zní jasně - jak velké vrstvy zvolit, aby byl zachována ucházejicí světlá výška + 5-6cm betonu na podlaze a k tomu tlouštka polystyrenu.

Ale to jsem Vám již napsal po 13 hodině.

Betonu na EPS 100Z by mělo být 5-7cm s kari sítí, vše ostatní do rozměru dejte izolant.
Na strop dejte 10cm, zbytek bude zachována ucházejicí světlá výška

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zateplení stropu sklepa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]