Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. vyboural jsem starý shnilý dřevěný štít ve střeše a chci ho vyzdít a umístit tam okno. Celé to vede na můj pozemek- soused je asi 10m od nas. Potřebuju na to stavební povolení nebo ohlášeni?
Přestavba štítu je natolik závažný zásah do obvodových zdí,že na to určitě potřebuješ stavební povolení.Pokud ale nemáš sousedy udavače,a uděláš to rychle,dej ohlášení opravy oken a rychle to předělej.
JABRAKA
právě že to není žádný zásah do zdi. žádná tam není. jsou to pouze prkna nabitá na krovech... no nic skočím na stavební úřad a zeptám se.
já myslím, že v tomto případě vzhledem k rozsahu je zapotřebí s úřady jednat, ale můj dojem je takový, že se tomu dle platné legislativy říká: ohlášení stavby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.