Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka Mora - nelze úplně otevřít dveře

Od: michalkukla odpovědí: 29 změna:
Zdravím. Mám vestavnou myčku Mora IM 6465 S. Kupoval jsem ji, protože je kompatibilní s řadou metod z IKEA. Otvor v lince mám asi o centimetr širší, což nevadí. Bohužel po nasazení čelního panelu nejde myčka úplně otevřít. Sekne se to za spodek toho panelu, který se opře o myčku. Úchyty na krycím panelu mám namontovány správně dle návodu. Posouvat jsem zkoušel všemožně, ale dojít k cíli se mi nepovedlo. Řezat panel se mi nechce...ví někdo co s tím?
Myčka Mora - nelze úplně otevřít dveře
Myčka Mora - nelze úplně otevřít dveře #2

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
Se mi nechce.. kdyz ten panel narazi, tak jedina dalsi moznost je otvirat mycku jen castecne.
michalkukla
hodnocení

Tak řez beru jako poslední možnost. Tím, že výrobce uvádí, že je kompatibilní jsem s nějakým řezem nepočítal. Hlavně to pak ztratí linii dole.

To si pište, že to ztratí linii. Jiná možnost není, než to uříznout

ales
Nic nerezat viz poslední příspěvky dole. Včera jsem to řešil u své IKEA metod kuchyně s touto myčku. Nic se nerezalo. Je jen potřeba seřídit výšku panelu. Mám stejnou L myčku. Stejně velký panel a vše sedí.

Ale když vám chybí 1,5 cm do výšky pod pracovní desku, tak to nesedí a myčka tak není k pracovní desce přišroubovaná, tzn. že při otevírání dveří se může pohybovat dozadu nebo dopředu, tak to moc stabilní není. Takže jak jste to vyřešil?

ales
Myčka se nekotvi k pracovní desce. Myčka má na každé straně 2 kotevni otvory. Tedy z boku ke skříňkám jedna kotva s distančního vložkou a jedna průběžná. Navíc instalační plán počítá s až 5cm mezerou od pracovní desky. Plán ke stažení na stránkách výrobce, mimo jiné ze je součástí balení a slouží k přesnému vytyčení sroubeni do panelu/dvirek. Takže jsem to řešil přesně dle plánu k instalaci. A ne ze jsem si něco upravil svépomocí.

hodnocení

0x

Tak ten panel podlož stejně tlustým panelem.

hodnocení

0x

Můžu se hluboce mýlit, fotka dokáže zkreslit i naprosto jasnou věc. Ale připadá mi to čelo na myčce vyšší nežli na skříňce vedle. Za prvé by to blbě vypadalo a za druhé to dělá přesně tuhle paseku.

michalkukla

Fotka zkresluje. čelo má stejný rozměr jako skříňky okolo.

Pokud je předek na myčce stejně vysoký jako jsou ostatní, nelze ho uříznout. To by bylo prostě vidět. Ale podle druhý fotky by možná stačilo uříznout spodní hranu pod úhlem. Třeba 45°. Zepředu by to bylo stejný a vzadu by vzniklo trochu prostoru. Otázkou je, zda-li by to stačilo.
michalkukla

budu muset akceptovat ztrátu spodní linky. bohužel. Jak jsem nakonec psal. myčka se dělá ve dvou velikostech, což se dozví člověk jen na letáčku k montáži panelu. Prošel jsem stránky výrobce, i prodejců a tento údaj jsem nenašel. spolehl jem se na větu že je kompatibilní s naší kuchyní.

Zkus to napřed říznout zezadu pod úhlem.

hodnocení

0x

Výška toho panelu? Ty panty zvládnou max asi 76cm, pokud máte více, řezat. Pokud méně, chyba při montáži... Ty panty by měly dvířka posunout při otevření nahoru...

doplněno 16.08.23 07:41:

Projděte návod k použití, někde tam budou nákresy. Možná blbě pochopitelné, ale u toho panelu bývá 68 - 76cm.

michalkukla

A vida - deska má 80 cm. To, že může být max 76 cm jsem se nedočetl nikde. Stejně tak, že myččka se dodává ve velikosti L a XL. Výrobce udává, že je myčka kompatibilní s kuchyní metod od ikea, tak jsem to bral jako hodnotnou informaci. spodní skříňky metod mají 80 cm dvířka tak tedy nechápu proč to výrobce uvádí. Vědět že se to bude takhle matlat tak si vezmu myčku od ikea i když mi žádná moc neseděla. Zkusím ještě přímo dotaz na MORU. Děkuju

michalkukla
hodnocení

0x

Já děkuji za odpovědi, které mne nasměrovali k řešení. Jsem zklamaný, že informaci o tom, že jsou dvě velikosti myčky se dozvím pouze z návodu na montáž panelu. U žádného prodejce jsem toto nenašel, stejně tak možnost koupit tu větší velikost. Nezbyde mi nic jiného než panel uříznout.

Ještě jednou děkuji

Pokud myčka nebyla zapojena, tak si myslím že se s rozumným prodejcem domluvíte na jiném modelu.

A to pomůže čemu? Když chyba není v myčce, ale v tom, že má prostě moc velký panel? I když připouštím, že možná existuje myčka, která tak velký panel umí. Já o takové nevím, všechny, co znám, mají panel + sokl...

Vždyť to sám píše, že jsou dva typy myčky

ales
hodnocení

0x
Problém vyřešíme snadno. Při pootevřeni je z boku dveří cca v polovině dva otvory nad sebou z každé strany. Tam v jedné jesroubek, ty povolit a panel povytáhnout. Takto lze panel i sundat. Při povytahovani bude cvakat. Nechte na poslední pozici a utahnete. Jen budete muset myčku popustit na nožičkách níž. Problém vyřešen.
Teď ještě zajistit aby se dveře po ukončení otevřeli dostatečně a ne jen 2,5 Cm
Tento postup rozhodně problém s dlouhým předním panelem nevyřeší.
ales
Viz odpověď co jsem poslal, jen jsem špatně označil, takže se to vložili jako odpověď k základní otázce. Jsou tam i foto. Každopádně foto původní co tam narazí na spodní část myčky jsem měl přesně já.

ales
hodnocení

0x
Včera jsem montoval do IKEA kuchyně tuto myčku a problém jsem měl stejný. Opravdu toto je způsob řešení. Od toho to nastavení tam je. Je to pro seřízeni panelu. Spodní část panelu narazila úplně stejně a tímto posunutím je vyřešeno.
Myčka Mora - nelze úplně otevřít dveře #3
Myčka Mora - nelze úplně otevřít dveře #4
Myčka Mora - nelze úplně otevřít dveře #5
ales
Panel mám také 80cm
Celá kuchyň je IKEA metod
A verzi myčky mám velikost L
Jen není myčka oprena o pracovní desku, ale je popustena 1,5cm níže.

Dobrá vychytávka , to jsem dosud nevěděl.*palec*

Ještě vyfoťte jak to vypadá nahoře s tím popuštěním. On výrobce totiž píše, že na tuto myčku se dají navěsit dveře max. o výšce 76 cm. Takže je někde něco v nepořádku. Pokud je myčka vybavena automatickým otevřením po skončení cyklu, pak odsazení způsobí, že se pára nahrne pod pracovní desku a to určitě nebude dělat dlouhodobě dobrotu!

re4zon
Samozrejme ze to nebude delat dobrotu a je to sice na prvni pohled funkcni reseni, dlouhodobe poukaz na vymenu desky. Srouby jsou k drobnemu serizeni, ne aby se cela mycka davala o centimetry niz a panel vys.
No, je to asi funkční řešení. Ale má to nějaký mouchy. Nevím jak to má IKEA psaný v návodu, pokud by to tak mělo systémově být, asi by to mělo být na papíře psáno.
Mezera mezi myčkou a horní deskou by šla něčím zadělal. Nejlépe kusem lamina o stejné šířce jako je myčka. Tím by pára nešla pod desku, ale hrana na oné přidané desce by dostávala dost na frak.
Taktéž bude ovládací panel o necelé dva centimetry utopený pod vrchem přední desky.
Dříve byla výška pracovní plochy 90 cm, v tomto případě, když je skříňka vysoká 88 cm, plus půl centimetru na přesné vyrovnání a 4 cm síla pracovní desky, jsme na nějakých 92 - 93 cm výšky. Je to tak nějak na horní hranici výšky, aby se u toho ještě dobře pracovalo.
ales
Zde screenshot přímo z návodu na instalaci.
Jeden znázorňuje způsob montáže - tudíž s možnosti k desce( i tak musí být minimálně 3mm mezera) další je s popustenim myčky pod úroveň samotné pracovní desky.
Na dalším je znázornění doplnění distančního kusů k vyplnění mezery. To si ale musí už uživatel zadat sám k montáži.
A na dalším je znázorněn způsob nastavení panelu. A jeho serizeni.
Možnost je až 5cm zvednout panel. Ale to je jeho maximum.
Mimo jiné já mám celou pracovní desku jak ve výřezu k dřezu, tak cely spodek ošetření polyuretanem 2slozkovym kvůli vlhkosti. I pracovní desku na ostrůvku, tam je výřez také na varnou desku. Spíše bych se bal o boky skříněk.
Myčka Mora - nelze úplně otevřít dveře #6
Myčka Mora - nelze úplně otevřít dveře #7
Myčka Mora - nelze úplně otevřít dveře #8
ales
Ale to ze se dělají 2 velikosti myčky do doby koupě jsem také nevěděl. A nikde to nikdo neudával. Což je velké minus. Ale na dotaz k výrobci je rozdíl pouze ve dveřích, kde XXL maji jinak řešeny vysuvny systém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]