Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dostalo se mi k předvolání k soudu, kde mě žaluje dnes již bývalá sousedka za duševní újmu, kterou jsem ji přivodila svým neempatických chováním a přivedla ji do vážné existenční krize.
Nevěděla jsem nic o její nemoci, životních útrapách. Když jsem slyšela z jejího bytu pozdě v noci hluk, nahlásila jsem ji. Právě tohle jednání je mi vytíkáno. Ani jednou jsem se dle žaloby nepokusila o smír a nezajímala se o blížší stav věci.
Vlivem toho, se sousedka stala bývalou sousedkou a psychicky se naprosto zhroutila z nastalé situace, kdy ztratila střechu nad hlavou, která se v její situaci velmi špatně dlouhodobě schání.
Může ve své žalobě uspět?
Jak píše Ben. Naše soudy jsou nepředvídatelné. Nicméně nesmíte přijít k soudu úplně nepřipravená. Každý advokát vám poradí vymyslet si kolikrát jste ji byla upozornit na hluk, než jste nakonec volala MP. Jak jste ji vždy s úsměvem na chodbě zdravila a ona vždy jen něco zabručela...Vy nejste povinna zjišťovat její zdravotní stav a podle toho se k ní chovat. Empatie taky není povinná. Dnes vládne asertivita. Nebojte se toho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.