Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žaloba za duševní újmu

Od: renata odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

dostalo se mi k předvolání k soudu, kde mě žaluje dnes již bývalá sousedka za duševní újmu, kterou jsem ji přivodila svým neempatických chováním a přivedla ji do vážné existenční krize.

Nevěděla jsem nic o její nemoci, životních útrapách. Když jsem slyšela z jejího bytu pozdě v noci hluk, nahlásila jsem ji. Právě tohle jednání je mi vytíkáno. Ani jednou jsem se dle žaloby nepokusila o smír a nezajímala se o blížší stav věci.

Vlivem toho, se sousedka stala bývalou sousedkou a psychicky se naprosto zhroutila z nastalé situace, kdy ztratila střechu nad hlavou, která se v její situaci velmi špatně dlouhodobě schání.

Může ve své žalobě uspět?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Jak píše Ben. Naše soudy jsou nepředvídatelné. Nicméně nesmíte přijít k soudu úplně nepřipravená. Každý advokát vám poradí vymyslet si kolikrát jste ji byla upozornit na hluk, než jste nakonec volala MP. Jak jste ji vždy s úsměvem na chodbě zdravila a ona vždy jen něco zabručela...Vy nejste povinna zjišťovat její zdravotní stav a podle toho se k ní chovat. Empatie taky není povinná. Dnes vládne asertivita. Nebojte se toho.

ben®
hodnocení

5x
Dobrý den, může i nemusí - to Vám takto předem neřekne zcela přesně a se zárukou úspěchu ani ten právník, kterého si budete platit, aby Vás zastupoval. Bude se dokazovat, možná bude třeba i znalecký posudek, bude se odvolávat k vyšší instanci atd., tak konec je nepředvídatelny. Zdravím!

hodnocení

2x
Paninka to na vás zkouší. Svůj stav (vyhazov) si způsobila sama svým chováním. Vy máte nárok na noční klid, pouze jste se bránila dostupnými prostředky. Předpokládám, že nebyla vyhozena po jedné epizodě. Podle mne moc šancí nemá. Nicméně svědci jejího chování se budou hodit, ale to vám jistě poradí právník.
dralexandro
Jen taková poznámka na okraj. Nárok nám nečiní automatické právo druhému zničit život.
Ano, nebyla zřejmě vyhozena po jedné epizodě. Z textu jsem však pochopil, že jde o nemocného člověka, který těch epizod měl sice více a za každou, která představovala rušení nočního klidu byl vždy nahlášen stejnou osobou.
Pokud paní nikdo nedal o problému vědět, tak ho nemohla řešit. Ve svém stavu si ho ani nemusela uvědomovat. Problém lze řešit jen ten, o kterým vím.
Může to tudíž dopadnout různě.
Ale stěžovatelka se ničeho nekalého, zákeřného nebo nějakého naschválu nedopustila. Nechtěla nikomu "ničit život", ale pouze svůj klid na nějž opravdu nárok má. Kdyby věděla, že paní má problémy - co by to na situaci změnilo? Přeci někdo nemůže říct -sousedka má své problémy, tak holt budeš muset strpět jeho móresy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]