Nejste přihlášen/a.
A co takhle ten beton nakolečkovat do jámy a hned pěkně srovnat lopatou a strhnout do roviny latí.Je zbytečné dělat z něj "polívku" ! Pokud budou tři tak jeden nakládá, druhý vozí a třetí to může hned ve stavební jámě rovnat a mausí to být za tři hoďky hotové ! (nejhorší to bude mít ten s kolečkem-nachodí se !)
Proč by měl zdechnout? pokud je zdatný tak není problém . jinak běžně se počítá 16 stav.koleček= 1m3
Nebál bych se že i s kávičkou a za max 4 hodiny sám a není co dělat!A to i jako skoro důchodce, (mám to za deset prac.dnů!)
Ale opravdu záleží na zdatnosti! pokud je tazatel kancelářský typ, pak to asi nezvládne pokud by byl z praxe (zedník, stavební dělník...)zvyklý na práci pak viz výše!
Sice hezký rady, ale co spracovatelnost betonu od namíchání max. 2 hodiny, o tom nikdo nic nevíte?
bene, degraduje, ztratí potřebnou pevnost, pak se tady objeví dotaz, proč se někomu sypou základy, prostě v betonu probíhá chemická reakce, která je totálně narušená.
Za dva roky se tady bude ptát, proč mu ta jímka praskla a po vykopání zjistí, že mu ta betonová deska pod ní popraskala
Proč já za kafe dostal beton, který zbyl ze zabetonování sloupů. Po dvou hodinách, naházel do míchačky naředil a udělal podlahy.A to nevím, jak dlouho byl na autě.
Ta podlaha drží dosud.
Tady máte něco ke čtení, dřív se počítaly 2 hodiny, dneska je to už jinak:
Zásadně se snažím dělat to tak, jak se má.
Tady máte něco ke čtení,-----tak se stavte, podívat se na něco, co nepíšou na svých stránkách výrobci betonu. Na tem můj mizerný beton v praxi.
Nepotřebuju se nikam jezdit koukat, znám tyhle podlahy, každou chvíli někde nějakou rozbíjim, když hledám závady na potrubí, vím, že za moc nestojí, i když vypadají pevně a zdají se pevné, prostě je daný technologický postup, aby byla dosažena maximální pevnost betonu a když někomu stačí ta třeba jenom poloviční, tak je to čistě jeho věc.
Nepotřebuji maximální zatížení, jen mi stačí, aby to udrželo auto a klidně i VZV. A to drží...
Taky pamatuji, jak jsem rozbíjel ošizení základy, které jsem dělal jako malý kluk a cementem "125". každý máme nějaké zkušenosti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.