Nejste přihlášen/a.
Dbrý den,
jak se dá bydlet ve starém domě, který má metrové zdi a velké klenbové stropy? Dům je v dobrém technickém stavu, ale zajímalo by mě, jak je to s vytápěním? Hrozí, že se musí topit od pozdimu do jara, jinak tam bude zima? Díky.
I takové zdi se tepelně izolují. Izolace do střechy/stropu, nová okna, dveře. A pak se protopí obdobně jako v jiném zaizolovaném domě. Vysoká akumulace je pak pro trvale obývaný dům výhodou.
Jojo. Známej tak bydlí a protopí 30 metru dřeva (samotěžba) . S plynem skončil už před 15 roky . To už bylo neunosné . Teď s ním jen ohřívá vodu a vaří.
Jak říká , nábytek musí být trochu odstrčen ode zdí , jinak to vlhne a ráno v zimě běžně 16°c .
Já v jedné místnosti právě teď 20°C, v obyváku 24,5°C, venku to ukazuje 32,5°C, v dílně 22°C.
Nejde jen o sílu stěn a izolace.
tm, podobnou zkušenost se měl taky a jedním obchoďákem. Měl jsem připraveny hodnoty tepelného odporu stěn, stropů, podlah, oken, velikost ploch atd.
Vůbec to nechtěl, jen si dal kafe a sdělil, že to bude tolik a tolik korun, dostanete dotaci 180.000.
Z jeho jednání jsem byl překvapen. již nikdy více, tokové obchodníky. Pak přijeli dva jiní, přesněji žena a muž, s těmi byla debata OK. Včetně výpočtů, návrhu řešení atd.
Jako vždy, vše je o lidech.
Vyrůstal jsem v podobném domě. V létě stěny natáhly teplo a teprve na vánoce vychladly. V létě až tak do srpna byl v domě naopak příjemný chládek. Ovšem v zimě jsme nevytápěli celých 400 m2 s 3 1/2 metru vysokými stropy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.