Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce telefonní zásuvky pro internet

Od: martin* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím o radu se zhotovením telefonní zásvuky pro internet.

V domácnosti máme normálně funkční internet od O2, ale já bych chtěl nechat předělat paskvil který tam máme. Rekonstrujeme dům a úplně nechci mít 3 krabice na zdi, když by třeba šlo mít jen 1 zásuvku. Ze zdi nám jdou dráty do Krone svorkovnice (telefonní rozvaděč?), odtud vede kabel do telefonní zásuvky. Z telefonní zásuvky vede kabel do Splitteru a ze splitteru vede kabel do modemu od internetu.

Moje otázka zní: Dá se nějakým způsobem zrušit Splitter a ta Krone Svorkovnice, tak, že by ty dráty co vedou do svorkovnice byly přivedeny přímo do telefonní zásuvky a odtud by pak vedl přímo kabel do modemu? Elektrice nerozumím, tak bych na to určitě pozval technika od O2, zda to vůbec umí a je vůbec možné toto udělat. V příloze posílám fotku jak to vypadá.

Předem děkuji Všem za odpověď.

Rekonstrukce telefonní zásuvky pro internet
Rekonstrukce telefonní zásuvky pro internet #2
Rekonstrukce telefonní zásuvky pro internet #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ten pro tebe pasvil bude nějaký rozbočovací uzel pro jednotlivé telefonní linky. Já bych si tam zavolal technika a ten ať řekne (nejlépe písemně) jestli je možné to nějak upravit a případně jak komplikovaně a za kolik peněz.

Jako laik nemůžeš zasahovat do zařízení, které ti nepatří.

Čistě teoreticky je možné, že všechny ty "dráty" (vodiče) co vedou do svorkovnice už dále nepokračují a jsou tam navíc. Takže si od nich necháš vytáhnout dráty pro tvůj internet a telefon a ostatní třeba schovají zaizolované v nějaké krabici.

Ale pokud ty dráty vedou do svorkovnice a pak dále k sousedům, tak to tam musí zůstat. Jinak sousedům nebudou fungovat telefony nebo internet.

111®
hodnocení

2x
Pokud neni využito telefonování může se splitr vytadit. Krone a zásuvka je majetek O2 na to se nesahá. Čistě teoreticky, pokud se domluvíte s O2 a kabel co vede do Krone je dost dlouhý lze i Krone vyradit a zapojit primo do zasuvky

vibe2*
hodnocení

0x

Vede vám tam "normálně funkční internet od O2" (který si očividně chcete roz..bat) - přívod nejmíň 5, možná 10 párů, všechny ukončeny na Krone pásku v účastnické skříni.

Jak bylo řečeno výše - ta skříň je majetek O2 a poskytovatel vám může odmítnou záruku za služby v důsledku poškození jeho majetku. Vaše rozhraní je až zásuvka a to, co je za ní.

Požádejte o přeložení účastnické skříně a zásuvku si nechte umístit poblíž modemu.

martin*
hodnocení

Dobrý den, tak v pondělí přišel technik od O2 a staré vedení a krabičku ustřihnul a udělal pouze jednu síťovou krabičku odkud přímo vede původní telefonní kabel do modemu O2. Nicméně mi bylo sděleno, že až budeme rekonstruovat místnosti tak by to chtělo natáhnout nový kabel, že tento plochý telefonní kabel už se moc nepoužívá. Doporučuje natáhnout křížený kabel. Jak to tak bývá, tak jsem se zapomněl zeptat jaký kabel měl na mysli. Hledal jsem na internetu a žádný křížený telefonní kabel s konektory RJ-11 jsem nenašel. Je možné že měl na mysli klasický UTP kabel s RJ-45 konektory? Máme modem O2 Smart box a tam je jak zdířka na RJ-11 (DSL) i na RJ-45 (WAN). Omlouvám se pokud motám páté přes deváté, ale tohle je pro mne španělská vesnice. :D Děkuji za odpověď.

Rekonstrukce telefonní zásuvky pro internet #4
martin*
31.08.23 07:48
hodnocení

Rekonstrukce telefonní zásuvky pro internet #5
lmgify

Místo plochého kabelu (Cat3) natáhnou běžný Cat5e a v krabičce příslušně připojí drátky do svorkovnice (Krohne).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]