Dobrý den, ohřívám si vodu fotovoltaickými panely. Je to napočítané na nějakých 240 V, Potřebuji na to následně nějakou revizi v případě pojistné události? Panely jsem si instaloval sám mám jen paragraf 5. Do sítě to samozřejmě připojené není. Děkuji za reakci Pavel
Tak jsem to našel, pojistka se nevztahuje na zkrat, a přepětí, pokud nejsou způsobena požárem, výbuchem nebo úderem blesku. Tudíž je mi ta pojistka na dům téměř k ničemu. Toto naštěstí nejsou frekventované události.
Jestli je pojistka pár let stará vyplatí se ji zrušit a nahradit novou. Staré pojistky mají výši plnění které neodpovídají dnešním cenám. Ve své pojistce mám i škody po přepětí a zařízení domácnosti, za přibližně stejné poplatky jak na starou smlouvu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.