Dobrý den, Přišel jsem si sem pro radu. Nefunguje mi pojezd. Teda při sekání v tom něco prasklo. Tak jsem to rozebral a vypadá to na prásklé lanko. Jak to opravit prosím. Půjde to nějak ještě opravit a nebo mám koupit náhradní díl. Děkuji. Lukaš Děkuji všem za rady. Sekačka Partner Model 553CM Rok:2007
Koupit náhradní lanko pro daný typ sekačky a vyměnit. Pokud je bovden v pořádku, stačí lanko dostatečné délky, třeba pro jízdní kolo a pokud ještě manuálně zručný, upravit konec u převodovky. Rychlejšímu, ale mnohem dražší, je koupit komplet lanko s bovdenem.. doplněno 13.08.23 17:21: Opr. Pokud jste... a dále... Rychlejší, ale...
Takže lanko náhonu č.1 Kód produktu : 532409895 Nový kód produktu : 583320801 Jiné kódy produktu : 583320801 Odsud, mám s nimi dobré zkušenosti sgarden.cz/... Ale ta cena... odeslání 17.8.2023
Z toho webu je cena O.K. Foto štítku jsem dal. Vypadáto, že to bude pasovat. Přemýšlel jsem, zda koupit nové lanko a nebo opravit to původní, ale nejjednodušší způsob bude koupit koplet nový díl.
Dá se použít, pokud nezasahuje do konstrukce sekačky. Osobně jsem řešil u Stigy lankem z brzdy jízdního kola... Pokud uvidíme místo a způsob napojení na spojku převodovky, pak se dá radit více...
Asi bude potřeba koupit nové lanko včetně bowdenu. Mám to nějaké lépe nafotit? Jaký typ mám koupit. Na webu jsem našel něco okolo 800,-Kč. to je ten díl tak drahý? Objednat by ho nebyl problém, ale zdá se mi to dost. Ale asi to jinak nepůjde.
Zkuste změřit délku bovdenu - 1385mm a délku lanka - 1565mm i s koncovkami... našel jsem toto, asi china, ale cena... bral jsem i od nich..karburátor, taky china...a funguje
Píšou tam sice zapínání a vypínání motoru, ale...jak se spouští motor? Jak zabrzdí při vypnutí? Bývají dva nezávislé bovdeny...Stiga, Brill,...a u vás?
Jak se daří? Každopádně musíte konec lanka, to Z zaklesnout někde do převodovky, bovden bude upevněn pevně v nějakém otvoru. Měnil jsem lanko u jiného provedení převodovky, kde lanko bylo zaklesnuto do páčky, kterou vracela pružina. Tady nemohu najít čitelný obrázek, kde je lanko uchyceno... Zkusil byste dát fotky převodovky z různých stran? Pod řemenicí taky nic...? Vidím tam i "nějaký výčnělek"... s otvorem... ale ani na rozkresu není vidět nic bližšího
Děkuji za odkaz na lanko. Cena už je příznivější.Zkusím ho objednat. Přichycení asi tuším, jak má vypadat a za co se uchytí ten konec "Z" Změřit to bohužel nemohu, protože mi to na pár cenťáku sedět nebude. Táta to už jednou měnil a dával tuším nějaký neoriginál díl z jiné sekačky a při chycené to měl taky zvláštně, ale jsem si jistý, že to bude pasovat. Se s tím nějak poperu. Jak mi to příjde a jak to vyměním, tak jsem hodím ještě odpověď a výsledek jak se mi zadařilo. Je to 16 roku stará sekača a má odslouženo už opravdu hodně. Skoro každou sezonu, takže se mi do ní moc peněz vrážet nechce... Každopadně to lanko s vypada moc dobře. Přesně něco takového jsem hledal. Dokonce i podle obrázku ty koncovyk s těmi "Zetky" vypadají úplně stejně jako mám já.
Omlouvám se, že píší až teď. Neměl jsem moc času a musel jsem se věnovat jiným věcem. Teď jsem se k tomu vrátil. Jsem rád za vaši pomoc. Cením si toho.
Udržuji rodině cca 4 sekačky, tak vím, o čem to je. Dvě nejstarší Stiga, ročník 2006... Brill 2013 a nejnovější 2020... takže tak... Ať se vám to podaří...
Ještě bych se chtěl zeptat. Zda nejste schopný najít DEBRIS SHEILD je to pod číslem 35. A je to plastový kryt, který je po sekačkou u žáci nožů a unašečem a ten plastový kryt, chrání řemen pohonu pojezdu od toho, aby se tam nedostala tráva Na odkazu ho nemají dostupný. Prej ho už nevyrábí. Tak se chci zeptat zda by jste byl schopný najít podobný, který by ttam pasovat sgarden.cz/... Druhý obrázek ukazuje přichyceni lanka k převodovce náhonu pojezdu sekačky
To lanko tam nakonec nepasuje je moc dlouhé. Je to lanko zapínání motoru. Na pohon je jiná délka lanka. Ovšem to by asi ve finále tak nevadilo, protože zkrátit se to dá vždy. Z jedné strany bych to přistřihnul a přichytil něčím jiným a na druhou stranu bych to normálně provlíknul že to očko. Teda vím zhruba teoreticky jak bych to udělal, práxe mi ukáže zda to tak půjde Ovšem mám horší problém Při startování mi něco ve šňůře ruplo. Startovací šnůra navyji jak má. Bohužel když zaní zatahnu necítím už žádný tlak. Jako že motor zabírá/chytá. Teď když zatahnu, tak necítím žádný odpor při tahání a maličkém bych to zatahnul až na doraz. Šñura se normálně vrací do výchozí pozice, tak jak má.
Pravděpodobně poškozena západka starteru...ale chce to znát typ a číslo motoru. Nebo je jen posunutý plastový "talíř", který tyto západky zajišťuje...rozebrat, nafotit, opravit,složit... startovat
Startér je venku. Je venku takový byli kus plastu. Je trošku nalomeným, ale jinak je v celku. Prasklá vrchní plastové kolečko. Tudíž ten plast už tam držte nebude. Chci objednat nový náhradní díl. Ale nějaký levný. Klidně i Činu. Už do toho nechci moc vrážet peníze. Vyčtete z toho štitku informací podle které mám objednat náhradní díl? Děkuji moc za ochotu.
Ten plastový byli plížek je v pořádku. Ale je ulomená ta vrchní černá kulatá čepička. Viz. Označené fotky. Tudíž se to tam hýbe a při startování ten plastový byli plížek vyletěl ven a nedrží tam. Ráno se podívám na ty čísla které jsou na motoru a zkusím vyhledat náhradní díl.
Zdravím Nonek. Rozkres jsem si našel a i všechny díly ke startéru jsem našel, takže vše co by bylo potřeba bych si objednal. Akorát se mi vše zdá v pořádku. Tak nevim. Vše jsem ze startéru rozebral a zda se mi vše v pořádku. Teď když jsem to chtěl znova složit, tak jsem zjistil, že ten startér byl ke konstrukci při nýtováný nýtý. No každopadně když jsem vše po rozebrání skládal dohromady, tak jsem zjistil, že šňura od startéru se mi vůbec nenavíjí a zatím jsem nezjistil, kde je chyba. No a pak samotný startér, byl spojený ke zbytku konstrukce motoru Nýty, které jsou teď k ničemu/nefunkční. Staré nýty musím nějak odvrtat a pak dát nové větší nýty a při nýtovat to znova zpátky. Jelikož doma nemám Nýtovačku, tak mi to bude zajímavé. No uvidím jak to půjde.
Já jsem odvrtané nýty nahradil krátkými šroubky s matkami a zbytek závitu rozklepal jako hlavu nýtu, běžným kladívkem. Aby to vibracemi nepovolovalo. Drží to už dlouho... A k lanku... když jste to rozebíral, mohlo vyskočit "zaklesnutí" plochého, stočeného pera, které vrací startér do výchozí polohy, tedy i šňůru
Jo, je uvolněné to "zaklesnutí" zkusím to dát zpátky. Při nejhorším objednám náhradní díl. Ale dává se to tam blbě. Nechce to tam pořádně držet. Tak aby ten startér navíjel zpátky tu šňůru. Oba konce toho "zaklesnutí" mají držet v nějakych packách a trošku. A trošku s tím bojují. Jak to tam dát. Ty staré nýty zkusím odříznout pilníkem a nebo flexou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.