Nejste přihlášen/a.
Měl jsem stejný problém, studna 12 m hluboká a vytažení nautily prakticky nemožné (studna uvnitř budovy). Zkusil jsem několikrát systém natlakovat a vypustit. Naštěstí to pomohlo, ventilek se vzpamatoval a fungoval ještě řadu let. Zřejmě v něm byla jen nějaká nečistota. Pokud máte možnost rouru vytáhnout, bude asi stačit ventilek vyčistit.
Výška hladiny je bezpředmětná.
Jestli tam máte nasavač ANN sigmashop.cz/... tak ano může být problém v něm.A nejen ve ventilku ,jestli vám s něho teče voda i když nejede čerpadlo tak bude špatný -netěsní klapka.Jestli vám neustále spíná tlakáč tak bude nejspíš nádoba plná vody(ta je nestlačitelná).Může to souviset i s tím vysokým stavem vody-jestli byla až po ten ventilek tak nemohla nasát vzduch.Takže vyprázdnit úplně nádobu a zkusit tlakovat a pozorovat -možná je tam nějaká nečistota a vyplavý se...
Ono tento systém -ponorka,přisávání a nádoba bez vaku je takové laborování,na starém baráku jsem si tím taky prošel nakonec jsem ventilek vyřqdil a dal nádobu s vakem.Vy máte problém i z hladinou ,ta má být jak píše kolega pár metrů pod tím ventilkem který když nejde čerpadlo tak pustí do toho výškového rozdílu vzduch který se potom natlačí do nádoby a udržuje správny poměr (cca voda 1/3 2/3vzduch).jestli opravíte,vyměníte ten násavač tak při tak vysoké hladině bude moc vody málo vzduchu.Ten druhý zpětný ventil za nádobu-jestli bude fungovat ten ve studni tak je zbytečný,jestli ve studni nebude funkční nebo ho vyřadíte tak zas může být opačný problém,moc vzduchu, málo vody
Kompletní specifikace
Litinová zpětná klapka s kuličkou a s přisávacím ventilem. Tato zpětná klapka se nejčastěji používá u ponorných šnekových čerpadel EVGU v kombinaci s nerezovou tlakovou nádrží bez vaku, nebo pozinkovanou tlakovou nádrží.
Klapka je z litiny s vnitřními závity 1"nebo 5/4"(dle zvolené varianty). Uvnitř klapky je mosazné sedlo a gumová kulička. Přisávací ventil slouží k přisávání a doplňování vzduchu do tlakové nádrže. Klapka se umisťuje na PE trubky (polyš), nebo kovové trubky 3 - 5 metrů nad hladinu vody.
Případně jen ND
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.