Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybourani vstupnich dveri

Od: nila1 odpovědí: 19 změna:
Dobry den. Uvazujeme o vybudovani druheho vstupu do domu, v miste okna, viz foto. Jelikož již v rodině není žádný muž, ráda bych se zeptala vás, jak to probíhá a koho kontaktovat? Nějakého zedníka, či stavební firmu? Dům se stavel za války a nejsou k němu žádné plány ci nakresy. Je potřeba k vybourání zdi a vsazení dveří oběhávat úřady a povoleni?
Vybourani vstupnich dveri
Vybourani vstupnich dveri #2

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kdo se ptá, moc se dozví.

oběhávat úřady a povoleni****ano, je to třeba, ale moc lidí to nedělá a nic se nestane.

Nějakého zedníka, či stavební firmu?***klidně obojí, ať se stavím, navrhnou řešení, udělají kalkulaci a Vy si vyberete to nejlepší pro Vás.

(takto velký barák bez chlapa, klobouk dolů před Vámi)

krtek6
hodnocení

3x

bourání zdiva tak 8000,-/m3 , překlad nad dveře možná tak 1500,- osazení 500-1000,- , nové dveře a jejich osazení cca 30-35 000,- nějakej ten purenit pod dveře pár stovek, a nějaká likvidace suti podle toho kolik se vybourá... barák je zateplenej takže uložení polystyrénu 1300-1500,-/tunu...nový začištění špalet z eps nebo omítky...1000,-/m2 takhle bych to viděl já...velmi hrubě

hodnocení

1x

Vzhledem k tomu, že jde o zásah do nosné zdi, budete potřebovat stavební povolení, takže posouzení statika a projekt. Šikovný zedník, nebo stavební firmu až potom.

Pokud to uděláte bez povolení, možná se nestane nic, ale hrozí Vám nejen pokuta (sousedi si určitě všimnou), ale hlavně popraskání nosné zdi.

doplněno 13.08.23 18:04:

Nevíme, jak to vypadá zevnitř, takže těžko radit. Já to odhaduju spíš takhle (ale je to jen můj nepodložený názor) a to už taková sranda nebude. Už proto by to chtělo projektanta.

Vybourani vstupnich dveri #3

Kolego -stavební povolení zabrání praskání zdiva?! Jak?

vibe2*

píše "posouzení statika" ...

diesel - Stavební povolení samozřejmě praskání zdiva nezabrání, ale zabrání mu předcházející názor statika a podle toho zhotovený projekt.

Nechci Vám brát Vaše názory ,ale platilt tisíce za statika a ještě další za projekt? Na to stačí zkušený zedník ZKUŠENÝ a za pár stovek.

tyler
...který na sebe vezme riziko, že až to začne praskat, jde to za ním...

jirib
hodnocení

1x
Samotné dveře lepší venkovní vstupní tak 30-40.tis.,objednat a potom nějakého zedníka,který tam dá překlad dle tlouštky zdi a potom vybourá a zazdí objednané dveře.Tak jak jste to nakreslila to nepůjde...Máte tam základy,takže dveře vejš a venku několik schodů a stříšku...
Co máte ve zdi,to nejlépe zjistí nějakým detektorem,ale možná elektrika,voda,topení...

nila1
hodnocení

A co finance? Na co se mame pripravit?

připravte se na výdej financí. Ale kolik, to Vám sdělí zhotovitel- Jsou dveře za 5.000, taky za 50.000Kč.

hodnocení

0x
Kdo se moc ptá, moc se dozví. Pokud jsou sousedi normální, na nic bych se neptal a konal.
Pokud stačí šířka dveří stejná, jako je teď šířka okna, nebál bych se nějakého praskání.
Spíš bych se bál výšky. Mohu se hluboce mýlit, ale výškově to podle mě nevyjde a bude se muset dát překlad výše. A venku udělat pár schodů.

hodnocení

0x

Jak a kde a vedle koho! Pokud je to všem na očích (není to do dvora kde to vidíte jen Vy popř. všímavý soused,( Všímavý=třeba závistivý, škodolibý...), pokud chcete mít vše legálně, pak je třeba stavební povolení neboť se mění celkový vzhled a je tam navíc zásah do nosné zdi. To si ale rozhodněte sami .

Jinak počítejte s tím, že při dodržení BO a technologických postupů to bude trvat dosti dlouho a potřeba více prací a materiálu navíc, tedy mimo dveře se zárubní,překladů nad otvor dle tl zdi, malty a několik kusů cihel.

hodnocení

0x

Podle fotek jsou tam nějak nepravidelná okna. Uvnitř je nějaká chodba? Jak je okno vysoko? Pokud je dostatečně vysoko, nebude vybourání žádný problém a bude možné použít stávající překlad, dveře použít např. podle stávající šířky okna, tím by odpadlo větší bourání a pouze by se vyboural materiál od okna dolů, v opačném případě bude nutné zhotovit překlad výše a stávající vybourat. Pak osadit nové zárubně. Zdá se, že tam bude potřeba zhotovit i nějaké schody. No trochu kaček to stát bude, ale předem nelze odhadovat, záleží, kdo to bude dělat. Jednotlivec vyjde levněji, firma bude dražší. S nějakým povolením bych se nezabýval, není to žádná velká akce.

nila1
hodnocení

Dekuji Vam vsem mnohokrat za reakce.
Neni to smer do dvora, ale na louku a do poli. Dale jiz domy zadne nejsou. Jen soused vedle
A ano, pujde to tak, jak je to zakresleno
Od spodni casti okna je to k podlaze 155cm zevnitr a 153cm k travniku zvenku. Klika okna muze byt ve vysce cc 215cm, musim se k ni natahovat.
Do domu se vchazi po 4 schodech. Uvnitr domu jsou zase 4 schody dolu, pod nimiz jsou dvere do sklepa a dvere na wc (mini okenko napravo). Oboji dvere maji horni hranu ve vysce cca poloviny daneho okna, takze by se bouralo jenom pod oknem.
Zitra zkusim vyfotit
Sirka daneho prostoru pod schody je asi 97cm, sirka okna necelych 90cm. Prostoru to neni moc a dvere by se otviraly patrne ven.

nila1
hodnocení

Jeste dodatek ke komentarum
Dum zatepleny neni, polystyren neresim
Nevede tudy nic, jen nepouzivana telefonni pripojka
Poprosim Vas o dalsi komenty k foto
Vybourani vstupnich dveri #4

Já žádný problém nevidím, domníval jsem se, že to je již hotové, za víkend. Nevadí, do středy zjistíte možnosti řemeslníků, a v neděli již chodíte novým vstupem. nebo do konce prázdnin to bude i s omítkou okolo dveří.

Pak ještě malý přístřešek, aby nepršelo na dveře...

nila1
hodnocení

Asi jsem nekoho zmatla fotkami, ktere naznacuji “zaklady”, ale ve skutecnosti je to takto… v prostoru okna a wc vlastne “Kopiruji teren” :)
Jako další problém se mi jeví tloušťka zdi. Mám tušení že děda dělal zdi dvojité
Měřila jsem zdi od bočního okna k rohu a zevnitř jsem naměřila 140 a zvenku 180
Vybourani vstupnich dveri #5

další problém se mi jeví tloušťka zdi.****proč?

I kdyby dělal dvojité zdi, (jako se vzduchovou mezerou) tak to lze provést. Tloušťka zdi nemůže být problém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]