Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový sporák

Od: jiricek® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

stala se mi taková věc, že když zapálím jiskrou plynové hořáky, plamen zase po puštění tlačítka (samozřejmě až po zahřátí čidla po obvyklé době) zhasne. Došlo k tomu najednou u všech čtyřech hořáků, nepomohlo ani vyčištění čidel. Je tam nějaká centrální jednotka, která může být vadná , nebo může být problém v kvalitě plynu? Zajímavé je, že chvíli fungovaly všechny hořáky a pak zase nic. Děkuji za radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vibe2*
hodnocení

1x

... plamen zase po puštění tlačítka (samozřejmě až po zahřátí čidla po obvyklé době) zhasne...
Je také možné, že nedojde k zahřátí čidla / termočlánku (je posunuto/poškozeno) a tedy se přívod plynu k hořáku uzavře ...

Zavolal bych na to odborníka - přece jen jde o spotřebič, který může nýt nebezpečný.

jawacek350
hodnocení

0x
Zkuste zkontrolovat vstup plynové hadice do sporáku. Je možné, že je ucpaný filtr a tak máte snížený průtok. Ano plyn je prý nyní méně kvalitní a zanáší i kondenzační kotle. Je tedy možné, že Vám nekvalitní plyn ucpal přívod.

hodnocení

0x

Každá plotýnka zespodu má takové malé výřezy. Těmi jde plamen. Jakmile jsou něčím zalepeny nebo třeba mokré, nefungují. Také se stane, že jsou plotýnky špatně položeny. Zkuste jednu zkontrolovat, utřít a správně nasadit. Zacvakejte jiskrou a zboku do plotýnky foukněte. A když se rozhoří, třeba na jedné straně více, pak ji vařečkou popostrčte na správné místo.

jawacek350
To je babko málo pravděpodobné, protože píše, že se to stalo najednou u všech 4 plotének.

Plynový sporák nemá ploténky, ale hořáky. Ploténky jsou elektrické.

jawacek350
Aby ses feraxi nepotento. Něco k věci by bylo? Poraď raději tazateli, co má udělal, aby odstranil poruchu.

jawacek - hlavně že jsi poradil ty.

jawacek350
Feraxi, kdyby sis laskavě dal tu práci a četl, tak já už radil o pár příspěvků výše, vyčistit případný filtr na vstupu do sporáku.

Divím se, co vás tak nadzvedlo. Radím jen to, co je prvním krokem k nápravě. Tak jako třeba - zkontrolujeme jestli je šňůra v zástrčce, jestli je čistý filtr, jestli nevypadly pojistky, jestli plotýnky na hořácích jsou čisté. A pak, až je zkontrolováno to základní, je třeba hledat dále. Nechápu, co vás ta sejří. Fakt, nechápu! *alene*

jawacek350

Nevím babko na koho reagujete, jestli na mě nebo na feraxe, ale nepřipadá mi, že by něco někoho nadzvedlo. Jestli to bylo na mě, tak netuším, jak jste přišla na to, že mě něco nadzvedlo? :) Jen jsem Vám napsal, že je to málo pravděpodobné, protože... Nic víc, nic míň. :)

hodnocení

Děkuji všem za rady. Pro pobavení -když zvednu rošt, hořáky normálně zapálím a drží to. Jinak ne. Tak asi fakt něco s plynem, tlakovými poměry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]