Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybourání zárubní v paneláku

Od: vladimirz odpovědí: 7 změna:
Zdravím, čeká mě asi komplet rekonsteukce bytu v paneláku. Potřeboval bych vybourat původní zárubně, které ale jsou součástí panelu, potřebuju tam stavební otvor 90 cm. Jak nejlépe tyto zárubně dostat pryč a zároveň uzpůsobit otvor? Chtěl bych se vyhnout obložením současných zárubní, protože vím jak těžké je do bytu dostat třeba gauč. Přikládám foto...
Vybourání zárubní v paneláku
Vybourání zárubní v paneláku #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Rozřezat úhlovou bruskou (flexou).

Naříznout zevnitř rám zárubně a pak ho strhnout směrem dovnitř od stěn okolo.

hodnocení

0x
Nariznout cca 30cm od zeme a vypajsrovat dovnitr. Pozadovany otvor upravite velkou flexou s diamantovym kotoucem. Prachu bude vsude, kolega muze odsavat stavebnim vysavacem.

Proti gustu žádnej dyšputát.Já řežu vejš (ten spodek je potřeba taky za něco vylomit)a přidávám třetí řez v polovině horní části.

krtek6

možností je x...když se bude chtít nadřít..může to vzít velkou flexou a jen to vyřezat po obvodu...a pak to nakrájet na kousky...ale pajzrování má taky něco do sebe

vibe2*
hodnocení

0x

Nedá mi to nezveřejnit krásný příklad vybourání všech zárubní ... a ještě některé díry přidali ...

" Žádné dveře, jen otvory ve zdi a spousta květin, tak vypadá proměna panelákového bytu ze 60. let ... Interiér je řešen v minimalistickém stylu..."

novinky.cz/...

Tedy já architekt nejsem, ale pár jich znám. A na tohle musí člověk studovat?
To vypadá jako fotky ze začátku rekonstrukce a pak došli peníze.
Levné to asi (určitě) bylo, praktické a hezké v žádném případě.

Tohle musím ukázat doma. Zahodím drážky s elektrikou jádrovou a máme vlastně hotovo. Jen přinýst kytky ze sklepa :-D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]