Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho jsou panely chaty vyroben?

Od: fabi odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Rekonstruju chatu z sedmdesatých letů. Na stěny použili panely o rozměrech 900x555x45mm. Někdo má nápad z čeho jsou ty panly vyroben?

Děkujem pěkně!

Fabi

Z čeho jsou panely chaty vyroben?
Z čeho jsou panely chaty vyroben? #2
Z čeho jsou panely chaty vyroben? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle mne je to matriál Isostone, který byráběl Calofig Borovany. Více zde:

doplněno 17.08.23 09:57:

" vyráběl"

hodnocení

1x

Mne hned napadlo, staré siporex desky.

hodnocení

0x

dřevovláknitá cementová deska?

Netuším. Laik

olinl
hodnocení

0x

Mám tušení, že se to tehdy dováželo z Německa, ale co to ve skutečnosti je..

hodnocení

0x

Znám, ale co všechno v tom je netuším. Mám z toho v domě pár dodatečně přizděných příček (rok 1932). Vypadá to jako lisované piliny s nějakým plnidlem. Dá se to spálit (ale to se asi nebude líbit ekoterostům ;)). Azbestu bych se neobával, ten v tom na 90 % nebude.

fabi
hodnocení

Děkuji za odpověd. Hlavně se bojím asbestu tak doufám že v tom není. Na tom byla hobra (1cm) ktera taky vypádá vyrobena ze dřeva.

Azbest sám o sobě nijak nevadí, pokud ho neřežete a nevdechujete pak dlouhodobě jeho prach. Zbytečný humbuk kolem toho. Stačí si o tom něco přečíst a nevěřit "kdejaké bábě".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]