Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění laku z kovových vrat

Od: ravie® odpovědí: 11 změna:

Zdravím diskutéry,

mám vrata od garáže cca 4x2 m, kovová, natřená nějakým lakem, který je sice starý, ale drží jak židovská víra. Zkoušel jsem horkovzušku, flexu (cca 3-5tis. otáček) se šmirglem, obojí je po centimetrech a na těch vratech bych tak strávil 20 hodin - zatím mám čtvrtinu a dělal jsem to asi 5 hodin. Existuje na to méně pracný postup? Mám šanci s odstraňovačem, nebo to bude stejná drbačka jako šmirglovat?

Hledal jsem tu a našel, že asi nic lepšího není, ale to byly otázky 10 let staré, tak jestli se od té doby nestal zázrak :).

Díky moc!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

2x

A jaký je důvod odstraňovat puvodní nátěr? Když to drží, natři to nato ne? Nebo co je cílem náročného odstraňování nátěru?

krtek6

někdy tam máš různé tloušťky a vrstvy a dělá to špatný pohled...

petrovic

Pak to stačí přebrousit. Nemá cenu to rvat až na holou ocel. A než drhnout něco, co dle popisu nejde ani flexou, to bych to raději pretmelil, zbrousil a natřel.

hodnocení

Původní nátěr sice drží, ale nevypadá hezky, chci to nastříkat a doufám, že to bude lepší ;)

hodnocení

2x

Pokud tam ten starý lak drží a není tam moc rezavých boulí, tak bych byl rád, že tak dobře funguje a nechal bych ho tam, jen bych vybrosil případná rezavá místa a vše s citem srovnal jemnějším smirkem na disku vrtačky, nebo flexy.

hodnocení

0x

Ten zázrak je ze sedmdesátých let devatenáctého století.

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

Díky, nějak mi uniklo, že jsou i mobilní. Zkusím poslat nějakou poptávku, ale obávám se, že to bude v řádu vyšších tisíců a to raději obrousím sám ve volném čase...plus nevím, jestli to nepoškodí okolní zánovní fasádu.

krtek6
hodnocení

0x

Odstraňovač laků můžeš zkusit, ale ne vždy to udělá...ty starý laky byly fakt poctivý...flexa, dráťák a odvaha je 100% řešení

Odstraňovač laků je dobrý pro ženský tak maximálně na nehty. Dráťákem tak drbat záda nebo řiť. Karboflexou na čistý kov jo, ale kdo by to po těch centimetrech chtěl dělat?

hodnocení

0x

Flexa a na ní dráťák. Ale 4x2 metry to tedy bude pěknejch pár hodin. Teď jsem dělal bránu, co od války jen natírali a natírali. Suřík, syntetika, vodou ředitelná barva... Ve finále se to vzájemně požralo čico a lokálně oloupalo až na plech. Co se týká toho odhadu času, tak já měl menší plochu, ale zase samej záhyb a časově jsem na tom obdobně.

Kotouč na flexu používám talířovej, s hrníčkovým jsem to zkoušel, měl větší životnost, ale víc házel, takže jsem to vzdal, ruce dostávaly strašně zabrat.

hodnocení

Ano, dělám to talířovým, dráťák spíš na místa, kde se talíř nedostane, u svárů, okrajů atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]