Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava kanalizační přípojky podruhé

Od: mirt odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,před rokem jsem měl poruchu na kanalizační přípojce byla to ještě stará kameninová, takže jsem nechal udělat kompletní novou v KG potrubí a napojení na páteřní stoku,no a teď po roce se začala propadat silnice a je cítit kanalizace takže asi v tom napojení KG /beton je problém,chci se zeptat kdo bude platit opravu když bude přípojka nepoškozena a bude třeba prasklá ta hlavní páteřní stoka? Vím že přípojka je majitele nemovitosti ale hlavní stoka je už města, jaké jsou možné scénáře?
Příští týden tam vodárny budou posílat kameru tak se uvidí díky moc za názory

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Až se bude vědět kde je chyba, tj kamera ukáže problém, ale zbytek je poté na vykopání a inventuře kanalizace a pak se teprve na 100% potvrdí kde je vada a zda to jde na vrub obce či Vás . Toto by vám sdělila možná dnes jen křišťálová koule ale ta je v opravě!

zaseja

Kamera problém asi neukáže, kamera umí ukázat jenom ucpávku, rozpojený spoj, díru ve stěně trubky a prasklou trubku, a tu občas nezahlédneš, můžeš si jí splést s nějakou rýhou a nakonec rozdrcenou trubku, takže se stejně nakonec bude kopat.

Ty ostatní problémy se zásypem a z toho důvodu propadlé a zlomené potrubí a nebo netěsnící spoje neodhalí.

No já mám z úraxe zkušenosti že kamera VŽDY ukázala problémvčetně vzdálenosti od vstupu kamery do kanalizace. jestli nemáš jen zkušenosti s neuměteli, kteří to neuměli kvalitně udělaz!

zaseja

Já to jenom po těch firmách chodím dohledávat, tak to dost často vidím.

Netěsnost ve spoji najít nedokážou, zevnitř trubky není vidět, není ani vidět důvod tý netěsnosti, ještě tak je vidět vyhřezlá guma, pokud jí skřípnou tak, že vyleze do trubky, nebo provrtaná trubka.

zaseja
hodnocení

0x

Kamera toho moc asi neukáže, takže se bude kopat a pokud se zjistí, že bylo špatně napojený KG do kameninya nebo že to tím bylo zaviněný a třeba se roztrhla kamenina, tak to nejspíš zaplatíš.

mirt
hodnocení

No jo ale kamenina už není moje to je města je to hlavní páteřní stoka,když bude moje trubka (přípojka)nepoškozena tak co je mi do toho? To oni mi musí umožnit se připojit na jejich stoku ne? Však platím stočné
sasa*

Tak vidíš,vlastně nevím proč se ptáš, když stejně jeho názor znegativuješ a chceš slyšet -číst, že to bude platit město!

hodnocení

0x

Podla popisu odflakana praca, nespravne zhotovene pieskove lozko, nespravne hutnenie dalsich vrstiev alebo len prosty zasyp bez hutnenia. Chybu by mal uhradit ten, kto sposobil to sadanie cesty, teda realizacna firma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]