Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tmel na dřevo

Od: rumburak odpovědí: 11 změna:
Na vyber tmelu na drevo od značky soudal je smrk, briza atd. Jedna se o pouziti pokud mam treba dvere z brizy, tak mam pouzit brizu, nebo oznaceni briza je jen barva - odstin?
A je tmel briza bila po zaschnuti? Protože cerstvy v kelimku je béžový.
Řekl bych, ze tmel na obroušené surove dřevo, kvuli vzhledu se nehodi, mam spravny nazor?
Mel jsem ryhu na stole, tak jsem zatmelil nejakym bilym tmelem na drevo, deska stolu byla zbrousena jdou videt krásně struktura dreva,ktere jsem namoril do cerveneho odstinu, ale zatmelena ryha, je na stole nezamaskovana a kvuli jedne čárce kupovat celý tmel, který bych pak nevyužil.. takže na tu cervenou bych měl koupit tmel od soudal třešeň?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tak bříza není bílá, alébrž jemně do béžova.
Problém je, že jsi stůl zatmelil NĚJAKÝM bílým tmelem. Jakým? Nevíš.
Pod mořidlo se tmelí stejnou barvou jakou má dřevo, nikdy ne podle mořidla.
rumburak
hodnocení

VJe tedy oznaceni briza u znacky soudal -oznaceni barvy tmelu? Vastne, uz ani nevim jestli jsem dal moridlo nebo olejovou barvu, ale jsou videt krasne letokruhy.. chtel bych se zeptat naterovy tmel je jiny nez tmel na drevo?

Nátěrový tmel je tak nějak přibližně co?

Těžko radit, když vlastně nevíš, co jsi použil. Mořidlo je jen na změnu barvy a musí se ještě nastříkat lakem.

Mořidlo se lakovat nemusí.

Ale no tak. Od kdy se nemusí mořidlo lakovat?
vibe2*

Když stačí matný povrch ...

Když stačí matný povrch, tak se mořidlo nastříká matným lakem. Klasický mořidlo nejde používat bez další povrchový úpravy. To pak nejde ani otřít, neb se mořidlo rozmaže. Ať vodový, či lihový.

rumburak
hodnocení

Nevim co je naterovy tmel, proto jsem se zeptal, jelikoz takove vyrazy casto najdu na internetu od ruznych firem, produktu anebo udelej si sam oprav..
rumburak
hodnocení

Pouzil jsem nejakou barvu, a pouzil jsem dva natery, a nasledne transparentni lak matny.
Na drevenou desku stolu pro interier, a venkovni lavicku, lavicka to neprezila po trech letech a stul obcas pretru vlhkou hadrou a dobre, az ted mam jsem stul utrel adrem vyzdimanym v mydlove vode s kapkou citronu a ze mam svetle fleky v miste ktera jsem vice drhul, bo byla zanesena..
Premyslim to navoskovat.
rumburak
hodnocení

Takze naterovy stiraci tmel je podle Raiffeisenbank: Tmel a vyplnove hmoty, které se používají k vyspravení stěn, nelze při lakování použit, žádoucí tvrdost skýtá pouze nátěrovy tmel.
Hm, stejne nevim co je to naterovy tmel, jestli tmel na drevo, kdyz ne sterka na zdivo..
rumburak
hodnocení

Ještě jsem cetl nekde o vyraze truhlářský tmel, a docela by me zajimalo co je to a kde dostanu dvousložkový tmel -videl jsem pouzit na drevo..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]