Cim vyplnit sparu mezi oknem (drevo) a parapetem (plech), aby nezatikala voda a nehnily okna.. je to venkovni cast chci neco vodeodolneho a mrazuvzdorneho.
No nevím nevím. Před tmelením to chce napřed vše opravit, přebrousit, přetmelit, vybrousit tmel a natřít. Parapety jsou k oknu přibité hřebíčky, tak místo tmelení vše přeběhnout kladívkem a teprve potom silikon. I když, velmi bych se zamyslel nad výměnou oken.
rumburak
Igelit je pripnuty na drevo a nasunut pod parapet na koncich.. provizorne.. zvazoval jsem vymenu za plast, ale je to predni cast domu a ta ma hodne oken, musel bych menit vsechna, aby to ladilo.. takze jsem se rozhodl je spravit pomalu
třeba: soudal.cz/... . Ale když navštívíte nějaký hobby market, tak tam mají police narvané různými tmely a vyškolené prodavače, kteří jistě rádi poradí, co koupit.
rumburak
Mel bych pouzit tmelarskou snuru na spar. Ono totiz na jednom konci mi uhnilo drevo, a je tam dira viz. Posledni prilozeny obrazek.. a nevim jak to nastavit, nebo necim vyplnit a sjednotit se stenou, mam tam zatim priplou plachtu kombinackami, aby nezatikalo..
spu
Napasovat bych tam kousek dřeva z nějaké desky, nebo to zamázněte lepidlem na obklad
rumburak
Kdyz bych pouzil to lepidlo, tak aj mam pouzit na spary nebo na spary ten silikon? Ja moc nemam rad mrtvé materialy na drevu, tuhle jsem si nastavil vylomenou zapadku okeniho ramu, a jeste resim zhnilou spodni cast, na to ale asi tesare bobsi netroufam, aby se mi to cele nesesypalo.
Na spáry pružný tmel. Uřezat špatný sloupek na zdravé dřevo, koupit stejný nebo podobný hranol, upravit, posléze ho tam vylepit disperzním lepidlem, pojistit vrutem.
rumburak
Takhle to zamyslim, ale nastavit to chce zkusene ruce, pricka ma z jedne strany panty a z druhe zapadky nahore i dole ..
No, nevím nevím. Tohle doma amatérsky opravit, to nebude žádná sranda. I profík by s tím měl co dělat. Aby to bylo uděláno opravdu pořádně, tak to znamená opatrně vyndat celé okno ven, opravit a zase dát zpátky. Dělat to na místě, je jen takový lepení navrch. Ono to je uhnilý všude, nejen stojatá příčka, ale i rám je po smrti. Nejlépe nechat udělat nový špaleťáky.
rumburak
Ono to hnije vetsinou dole, ram, spatne izolované ukotveni plechu spodniho ramu.. Jinak jsem cetl, ze drevene ramy maji nejaky odtok stekajici vody, abch si jej nezatmelil, ale nevim kde, okna muzou byt starsi, 50 a vice let.. nevim z jake doby, nevim jestli jsou atypické nebo v te dobe se takro delaly. Maji tri kridla, jsou dvojite, mineno, ze maji vnitrni a vnejsi okna, a mala okna nahore... Takze hodne pricek..a jeste maji vnejsi ram s panty pro okenice, menit to za plast, nevim jaka by byla chodna an nenarusovalo vzhled domu..
Špaleťáky nejdou vyměnit za plasťáky při zachování vzhledu. To bude vždycky jako pěst na oko. Trochu by pomohlo nechat udělat dřevěný eurookna v rustikálním stylu. Nejlepší by samozřejmě byly nový ěpaletový okna. To není problém udělat. Izolačně jsou někde úplně jinde než to, co tam máš. Tam musejí při větru být záclony až u stropu.
rumburak
No chtel jsem tam dat tesneni do ramu.. , nejsem stavar, ale jsou spalety ty fosny, kdyz nahazujes maltu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.