Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prováděl jste někdo injektáž vepřvice?
Fungovalo to? Nestalo se nic se statikou?
Pokud myslíte chemickou injektáž, to nevím, jen vím, že injektáž zdiva má účinnost od 20 do 80%, dle kvality práce a kvality chemie.
osobně jsem smíšené zdivo z vepřovic, (páč celá stěna asi není z vepřovic) podřezával a vkládal hydroizolaci. Po 10 letech se nic nestalo, statika OK.
...podrezani pry nedoporucuji u kotovice...***a sdělili proč?
...tak nemame bohuzel zaklady...***spoustu baráků nemá základy a stojí dále, sice maji silné stěny 60-80cm a dum stojí...
...Dušují se, že...***kdo se dušuje? Ten co to prodává, nebo ten co to udělal?
Steny vypadaly ny prvni pohled suche****to tvrdí většina laiků.
Ještě jednou, text od odborníků, žádná chemie není na 100% účinná.
anda-ta sanačka i když je vlhká tak vypadá "suše". Sanačka je složena pouze z křemičitého písku a vápna-alespoň co si vzpomínám. Špatně se nanášela, stékala i když byla před házením na zeď "suchá"(co nejméně vody) a nejlíp se s ní dělalo ve vedrech, ale nebylo dobré to nechat zaschnout úplně, ideální natáhnout celou stěnu do roviny i se štukem ten den-v letním horku. No může to být čerstvá klasická malta, po zimě či dvou se u neodizolované zdi začnou tvořit zespodu mapy, navíc jestli je všude vrstva cca 5cm.. Pokud jste dům letos koupili a zedničina se dělala tento rok, tak to vlhko na omítce letos ještě nevyleze. Jsou to takové zednicko-realitněmakléřské triky jak nejlépe prodat dům.
krémová injektáž /... Osobně bych to nedělal. Pokud bych měl z vepřovic celý dům a dost financí, tak bych ty vepřovice postupně "vyměnil"za pořádné "cihly"na pořádném základu+vodorovná hydroizolace, ideálně dům strhnout a vystavět podle lepší(nové) technologie, ale neznám podrobnosti stavby(region, poloha domu v terénu, velikost, podsklepení, nástavba o patro, stav střechy, komínu, energetické přípojky..), takže těžko něco konkrétního radit. Co jsem viděl z vepřovic domy, tak ty vepřovice byly až v nadzemní části (nikdy pod zemí, sajou vodu a časem se rozpadnou na bláto) a stály na kamenech(opuka, opuka mix s čedičem) nebo na klasických cihlách(případně mix s opukou). U dobrých zemních základů bych raději místo injektáže volil jako technologii IPU-přesněji asfaltový modifikovaný hydroizolační pás (SBS). Co jsem viděl injektáže, tak na svém domě bych je nechtěl. Nikde jsem zatím na Youtube neviděl video s výsledkem po pěti či více rocích a záruka u této technologie je cca 30 let.
Pokud se kupuje nebo dostane dům k rekonstrukci či na bydlení, tak první co by mě zajímalo, jak je vyřešena vodorovná hydroizolace, z čeho se dům skládá a jak vypadá střecha (i uvnitř dřevo/trámy, jestli není napadené). Rozvody elektro, voda, plyn, antenní rozvody, počítač. síť, zabezpečovačka se dá řešit později. Sklep se dá vyřešit i když je vlhký přizdívkou a IPOU+odvětráním, případně zateplením stropu(píšu to všeobecně), řeší se samozřejmě dům od domu. Ohledně vlhkosti či přesušení těch vepřovic(kotovic)-pokud se v domě v zimě topí, vaří jídlo, lidé se koupou a vydechují páry, venku zaprší, ráno rosa atd., tak pořád ta vlhkost ve zdech bude i když je dům v úrovni terénu odizolovaný IPOU od zemní vlhkosti. Jde o to, aby té vlhkosti nebylo moc, protože v zimě vlivem rozdílné vnitřní a venkovní teploty se ve zdivu kondenzuje voda, ta se musí od jara do podzimu ze zdí co nejvíce dostat pryč, protože v zimě opět bude docházet ke kondenzaci. Přirovnal bych to k vychlazenému nápoji vyndaného z lednice v létě a přehodí se přes něj kapesník-kapesník bude za běžných podmínek vlhký či mokrý. Svůj názor jsem napsal, rozhodnutí je na tobě. V případě, že je to malý, nízký domek a je na tom špatně střecha, podlahy, sklep, tak bych zauvažoval o stržení stavby, ale potom je to o penězích, ale téměř navždy klid(vždy se nějaká drobnost na domku musí opravit). Ten jejich příklad "psí boudy" je k smíchu. Ať jdou natočit video do domů kde byla provedena injektáž už před pěti roky, to by mě zajímal názor bydlících..
..beru bourací kladivo .. I vepřovice je cihla, akorát nepálená, v tom dědek nelhal.. Pokud jste relativně mladí a pozemek je větší a dobře situovaný, šlo by na něm pomalu vystavět druhý dům(svolení patřičných úřadů, památkáři). Vepřovice položí jedině povodeň, pár domů při "záplavách" v roce 2002, 2006 a 2013 v povodí Labe lehlo, teď mají nové, odolnější+před domy protipovodňové valy. Chci tím napsat, že ty domy z vepřovic tu stojí stovky let a nic se s nimi v dané oblasti neděje, takže vydrží další roky.
Trošku bokem, ale pokud vám prodávající trvdil, že je dům cihlový a celý jej přestavěkli a ve finále to tak není. A pokud to máte někde napsané, tak můžete reklamovat na skryté vady (např. Plánujete prodat /...) a případně vymoci nějakou část peněz zpět na pokrytí nákladů.
"Zadne mokre mapy. Jeden pokoj se obcas objevi v zime misty cca 4 cm vlhkostni mapy" Tak v tomto případu bych toto vůbec neřešil! V zimě max víc topit a víc větrat ! Pokud je to opravdu jak píšete , tak byste izoplací mohli způsobit více škody než užitku! Jinak jako omítku bych doporučli , pokud narazíte na toho kdo UMÍ ! tak hliněnou omítku ,což je asi jako hledat jehlu, ne v kupce, ale ve stohu sena! nebo vápennou bez cementu a asi sananční taky ne, ty jsou dobré na pár roků a spíše na kamenné stěny! Toliko můj názor a zkušenosti!Jinak v práci jeden starý mlýn (původně snad hamr?) první zmínka o tom je asi někdy ze LP 1300.. rekonstruoval jsme jej a páč je to ne břehu řeky, a kamen, tak nepřicházelo dle stav. odborníků nic jiného než právě injektáž- proevdlo se, a pěkně sucho, na jaře se Nežárka rozvodnila a ono stavení stálo uprostřed "jezera".Dokud hladina vody byla pod rovinou vývrtů-ve sklepě sucho, v momentu přesáhnutí této hranice se tam teprve obejvila voda!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.