Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Injektáž vepřovice

Od: anda® odpovědí: 17 změna:

Zdravím, prováděl jste někdo injektáž vepřvice?

Fungovalo to? Nestalo se nic se statikou?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud myslíte chemickou injektáž, to nevím, jen vím, že injektáž zdiva má účinnost od 20 do 80%, dle kvality práce a kvality chemie.

osobně jsem smíšené zdivo z vepřovic, (páč celá stěna asi není z vepřovic) podřezával a vkládal hydroizolaci. Po 10 letech se nic nestalo, statika OK.

hodnocení

Děkuji za odpověď. Dle odborniku co tu byli tak podrezani pry nedoporucuji u kotovice. A hlavne jak jsme zjistili pri kopani drenaze, tak nemame bohuzel zaklady.
Docela me uchvatila injektaz svepomoci aquastop cream. Kdyz uz clovek najde recenze, tak jen pozitivni. Hlavne se navrtava kolmo. Dušují se, že na kotovici to funguje a statiku neohrozi. Technici co tu byli vsak rikaji, ze na kotovici je obecne ucinnost injektaze nic moc.
Steny vypadaly ny prvni pohled suche, ale co ted sundavame omitku, tak pod ni vlhke zdivo.
olinl

anda-ten kdo tu zeď nahazoval, mohl použít sanační maltu(omítku), ale vzhledem k ceně..

hodnocení

Olinl:sanacni maltu? Ta by zdivo prece vysousela, ne? Ja si spis rikam, ze asi moc cementova malta, ze drzi vlhko uvnitr a nepusti ho ven. Ale nevypada na to. Je 4-6cm tlusta s barvou pisku

...podrezani pry nedoporucuji u kotovice...***a sdělili proč?

...tak nemame bohuzel zaklady...***spoustu baráků nemá základy a stojí dále, sice maji silné stěny 60-80cm a dum stojí...

...Dušují se, že...***kdo se dušuje? Ten co to prodává, nebo ten co to udělal?

Steny vypadaly ny prvni pohled suche****to tvrdí většina laiků.

Ještě jednou, text od odborníků, žádná chemie není na 100% účinná.

olinl

anda-ta sanačka i když je vlhká tak vypadá "suše". Sanačka je složena pouze z křemičitého písku a vápna-alespoň co si vzpomínám. Špatně se nanášela, stékala i když byla před házením na zeď "suchá"(co nejméně vody) a nejlíp se s ní dělalo ve vedrech, ale nebylo dobré to nechat zaschnout úplně, ideální natáhnout celou stěnu do roviny i se štukem ten den-v letním horku. No může to být čerstvá klasická malta, po zimě či dvou se u neodizolované zdi začnou tvořit zespodu mapy, navíc jestli je všude vrstva cca 5cm.. Pokud jste dům letos koupili a zedničina se dělala tento rok, tak to vlhko na omítce letos ještě nevyleze. Jsou to takové zednicko-realitněmakléřské triky jak nejlépe prodat dům.

hodnocení

Milancukrar:
-nedoporucili injektaz kvuli moznemu ohrozeni statiky. Byl tu i skvely odbornik, docent vyucujici stavebnictvi a ten dokonce říkal, ze by za nej stacila vnejsi a vnitrni (podlahoca drenáž)
-No severni stena ma 60, zapadni 40. U ostatnich moc nevime z ceho jsou. Neco je tu dostaveno. Ja jsem z te absence základů ma prášky. Už se mk o tom i zdá. Nemate prosim zkusenost co s podlahami u bezzakladoveho domu? Drenaz jsme na radu autorizovaneho technika udelali jen 20 cm hlubokou, u podsklepene casti 50 cm. Ale snazim se vypatrat co se dela s podlahami. Jestli se to normalne vykope a muze se dat iglu. Nebo jestli kdyz nejsou zaklady tak se kopat nesmi (protoze vykop by mohl hnout se statikou zdi na terenu.
-dušuje se prodejce. Nicméně co jsem tenkrát řešila vlhkost s jedním soudním znalcem, tak dle něj injektáž nej volba do vepřovice. Ted sem procitala jednu bakalarku kde cituji Balika a ma byt nejsetrnejsi metodou.
-to nerozporuji. Jen mě to prekvapilo. Co jsem videla stare nemovitosti, tak měly mokre mapy. Tady nic, ani uschle mapy na malbě, tak mě to prekvapilo.
Tak asi tim lip. Ucinnost 80% by mohla stacit na zamezeni mokreho zdiva, presto by veprovice mela potrebnou minimalni vlhkost. Do metru stejne pujde sanacni vapenna omitka. Pak by to mohlo byt ok. Tedy aspon co do stěn. Ocekavam pohromu, ze vlhkost pak pujde pres podlahy a u podsklepeni pres sklep.

olinl
hodnocení

0x

krémová injektáž /... Osobně bych to nedělal. Pokud bych měl z vepřovic celý dům a dost financí, tak bych ty vepřovice postupně "vyměnil"za pořádné "cihly"na pořádném základu+vodorovná hydroizolace, ideálně dům strhnout a vystavět podle lepší(nové) technologie, ale neznám podrobnosti stavby(region, poloha domu v terénu, velikost, podsklepení, nástavba o patro, stav střechy, komínu, energetické přípojky..), takže těžko něco konkrétního radit. Co jsem viděl z vepřovic domy, tak ty vepřovice byly až v nadzemní části (nikdy pod zemí, sajou vodu a časem se rozpadnou na bláto) a stály na kamenech(opuka, opuka mix s čedičem) nebo na klasických cihlách(případně mix s opukou). U dobrých zemních základů bych raději místo injektáže volil jako technologii IPU-přesněji asfaltový modifikovaný hydroizolační pás (SBS). Co jsem viděl injektáže, tak na svém domě bych je nechtěl. Nikde jsem zatím na Youtube neviděl video s výsledkem po pěti či více rocích a záruka u této technologie je cca 30 let.

hodnocení

Výměna mě v jednu chvili taky napadla. Plud dozdit zaklady a vlastne udelat zakladovou desku. Ale to je financni sebevrazda podle mě. Veprovice tu uvnitr mistnisti stoji asi na 15 cm malty s kameny. Zaklady tu nejsou. Jedna stena vypada vylozene ze to stoji jen na zemi. Já dřív injektaz taky nechtěla. Ale tady když je vepřovice a nejsou základy se obavam jina možnost neni. Taky tomu moc neverim. Ale zminovana firma ma pokusnou zidku udajne uz 6 let ve vode. Ma to byt na bazi kremiku. I tam nekdo posilal fotku ze po 2 letech pred spricovanim namacel zdivo a kde to bylo injektovane se zdivo vubec nenamocilo.
Injektáž vepřovice
Injektáž vepřovice #2
olinl

Pokud se kupuje nebo dostane dům k rekonstrukci či na bydlení, tak první co by mě zajímalo, jak je vyřešena vodorovná hydroizolace, z čeho se dům skládá a jak vypadá střecha (i uvnitř dřevo/trámy, jestli není napadené). Rozvody elektro, voda, plyn, antenní rozvody, počítač. síť, zabezpečovačka se dá řešit později. Sklep se dá vyřešit i když je vlhký přizdívkou a IPOU+odvětráním, případně zateplením stropu(píšu to všeobecně), řeší se samozřejmě dům od domu. Ohledně vlhkosti či přesušení těch vepřovic(kotovic)-pokud se v domě v zimě topí, vaří jídlo, lidé se koupou a vydechují páry, venku zaprší, ráno rosa atd., tak pořád ta vlhkost ve zdech bude i když je dům v úrovni terénu odizolovaný IPOU od zemní vlhkosti. Jde o to, aby té vlhkosti nebylo moc, protože v zimě vlivem rozdílné vnitřní a venkovní teploty se ve zdivu kondenzuje voda, ta se musí od jara do podzimu ze zdí co nejvíce dostat pryč, protože v zimě opět bude docházet ke kondenzaci. Přirovnal bych to k vychlazenému nápoji vyndaného z lednice v létě a přehodí se přes něj kapesník-kapesník bude za běžných podmínek vlhký či mokrý. Svůj názor jsem napsal, rozhodnutí je na tobě. V případě, že je to malý, nízký domek a je na tom špatně střecha, podlahy, sklep, tak bych zauvažoval o stržení stavby, ale potom je to o penězích, ale téměř navždy klid(vždy se nějaká drobnost na domku musí opravit). Ten jejich příklad "psí boudy" je k smíchu. Ať jdou natočit video do domů kde byla provedena injektáž už před pěti roky, to by mě zajímal názor bydlících..

hodnocení

No jo, už sem poučena. V dalsim zivote pri koupi domu beru bouraci kladivo. My kupovali pred 3 lety. Velky nedostatek nemovitosti. Po 5 letech konecne dum, co by sel. V inzeratu uvedena cihla. Dedek (pardon, mam uctu ke stari, ale tohle byl lhar prolhany) tvrdil, jak to zed po zdi prestaveli cihlou. Kecal. Omitka nikde odloupla nebyla. Kus zdi otlouct me nenapadlo. Asi by to ani nedovolili, za nama sel hned dalsi vazny zajemce. Nikde nebyl náznak mokre mapy. Vymalba ocividne stara tak 10, 15 let. O izolaci jsem se nezajmala, u babi jsme resili relativne za par korun plechama. Tak jsem si rekla, ze kdyz je to cihla, tak se to kdyztak podrizne. Kdybych vedela, ze je to vepr bez zakladu, v zivote to nekoupim. Jeste za ty nekrestansky prachy. Kolik veprovicovejch ac krasnejch domu jsem nechala bez povsimnuti. Strecha ujde. Nikde nezatyka, tramy ok. Je dvojita. Sindele a na tom azbest. Tak snad aspon 20, 30 let vydrzi.
I kdyby cokoliv, bourat neprichazi v uvahu, to financne nevychazi vubec. Stalo to 3,3. Takhle velky pozemek by tu byl za 2,5. To i zbouranim zadara bych byla hned 0,8 milionu v minusu.To to radsi prodam.
Nicmene dokud to stoji, tak budu bojovat. Zas mam sikovnyho chlapa, tak jedem jen za material. A zas tak tragicky to vlhko neni. Treba by to jen sanacni omitky par desitek let jeste utahly.
olinl

..beru bourací kladivo*smich* .. I vepřovice je cihla, akorát nepálená, v tom dědek nelhal.. Pokud jste relativně mladí a pozemek je větší a dobře situovaný, šlo by na něm pomalu vystavět druhý dům(svolení patřičných úřadů, památkáři). Vepřovice položí jedině povodeň, pár domů při "záplavách" v roce 2002, 2006 a 2013 v povodí Labe lehlo, teď mají nové, odolnější+před domy protipovodňové valy. Chci tím napsat, že ty domy z vepřovic tu stojí stovky let a nic se s nimi v dané oblasti neděje, takže vydrží další roky.

vikos*

Trošku bokem, ale pokud vám prodávající trvdil, že je dům cihlový a celý jej přestavěkli a ve finále to tak není. A pokud to máte někde napsané, tak můžete reklamovat na skryté vady (např. Plánujete prodat /...) a případně vymoci nějakou část peněz zpět na pokrytí nákladů.

hodnocení

0x
Prave ze u veprovic to je idealni, protoze jsou dost nasakave. U injektaze je dulezite, aby ta zed byla fakt vlhka a pripravek navzlinal do zdi. Nekdo doporucuje ty vrty i zvlhcovat.
hodnocení

Zas si rikam, jestli neni az moc nasakava. Že se to hned vše vsákne v těsné blízkosti otvoru a nestihne se to provazat mezi otvory. A v neposledni rade se casto pise, ze mokro na veprovice vadi, ale ze i prislisne vysuseni je muze poskodit.
Ty zdi prave na prvni pohled mokre nejsou. Zadne mokre mapy. Jeden pokoj se obcas objevi v zime misty cca 4 cm vlhkostni mapy. A trochu se i bojim, aby ta vlhkost pak nedelala problemy ve sklepe, kde pod injektazi bude asi o dost mokreji.
A diskusi a zkusenosti moc najit nemuzu.

"Zadne mokre mapy. Jeden pokoj se obcas objevi v zime misty cca 4 cm vlhkostni mapy" Tak v tomto případu bych toto vůbec neřešil! V zimě max víc topit a víc větrat ! Pokud je to opravdu jak píšete , tak byste izoplací mohli způsobit více škody než užitku! Jinak jako omítku bych doporučli , pokud narazíte na toho kdo UMÍ ! tak hliněnou omítku ,což je asi jako hledat jehlu, ne v kupce, ale ve stohu sena! nebo vápennou bez cementu a asi sananční taky ne, ty jsou dobré na pár roků a spíše na kamenné stěny! Toliko můj názor a zkušenosti!Jinak v práci jeden starý mlýn (původně snad hamr?) první zmínka o tom je asi někdy ze LP 1300.. rekonstruoval jsme jej a páč je to ne břehu řeky, a kamen, tak nepřicházelo dle stav. odborníků nic jiného než právě injektáž- proevdlo se, a pěkně sucho, na jaře se Nežárka rozvodnila a ono stavení stálo uprostřed "jezera".Dokud hladina vody byla pod rovinou vývrtů-ve sklepě sucho, v momentu přesáhnutí této hranice se tam teprve obejvila voda!

hodnocení

0x

Ja to poviem asi takto,kupovať starší dom ako 20 rokov a prerábať je istota,že o dvadsať rokov to budete robiť zase. Staré zburať a postaviť nové je finančne výhodnejšie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]