Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Noční klid

Od: michaela* odpovědí: 9 změna:
Zdravím, chtěla bych se prosím zeptat,zda-li se považuje za noční klid telefonáty sousedů na jejich balkoně po 22h. Jejich balkon je hned vedle naší ložnice.Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michaela*
hodnocení

0x

ne není.tady neplatí před balkonem za balkonem nesmí nikdo stát.Můžu upouštět hlasité prdíky na balkóně po dvaadvacáté hod?Můžou auta jezdit v Brně po Hradecké a dělat hluk po 22h?

michaela*
hodnocení

Raději bych snesla ty auta než tohle Bydlime celkem na rušné ulici,okolo nás projede každý den hodně aut.

hodnocení

0x

Vše záleží na úrovni hluku. Nechte si sousedy při telefonování změřit (pochopitelně to zaplatíte) a podle výsledku můžete jednat. Dopředu vám ale řeknu, že telefonování nepřevyšuje hladinu zvuku pro noční klid a že s tím nic neuděláte.

PS: Kolik je vám let? Vaše stylizace českého jazyka je na úrovni 4.-5. třídy základní školy.

michaela*
hodnocení

Být vámi tak nesoudím podle toho kdo,co a jak napíše. Měla sem málo času napsat text,moc práce :)

...Měla sem málo času napsat text...

tak ho nepište, když nemáte čas.,

hodnocení

0x
@michaela - zda-li se považuje za noční klid telefonáty sousedů na jejich balkoně po 22hNoční klid není zákonem ani jinou normou definován - jeho rušením se obecně rozumí to, co může porušit nebo ohrozit občanské soužití a veřejný pořádek v době od od 22. do 6. hodiny. Typicky hlasité hlasové projevy, reprodukovaná či živá hudba nebo jakákoli jiná hlučná činnost. OZ hovoří o "míře nepřiměřené místním poměrům".Jestliže sousedé na balkóně normálně mluví, o rušení nejde. Mimochodem - oni vědí, že vás obtěžují? Mluvili jste s nimi?
liska5

Možná si to ani neuvědomují. Nejsem žádný mobilový vykecávač, ale zvedla jsem hovor a něco řešila ve městě na chodníku. Najednou buch a někdo prudce zabouchl nade mnou okno. Váhala jsem, jestli se nemám jít omluvit do té přízemní kanceláře. Prostě mi to došlo, až s tím bouchnutím okna, že jsem je rušila hlasitým hovorem.

Ano, podstatné je "neuvědomují". Proto jsem se ptala, jestli o tom se sousedy mluvili = ví-li o tom vůbec.

Jinak se všem omlouvám za nepřehledný text (asi zdejší šotek *smich*).

nov
hodnocení

0x

Co jsem si všimla, tak většina lidí (i já) do mobilu dost mluví nahlas, hlasitěji než při normálním hovoru. V nočním tichu je hovor na balkoně opravdu velice slyšet. Mně by to vadilo, dělala to sousedka od vedle a nebylo to příjemné ani ve dne. Takže se vám vůbec nedivím. *placni*

doplněno 09.08.23 12:12:

Koneckonců můžou po 22. hodině žvanit doma a ne na balkoně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]