Nejste přihlášen/a.
mám doma zamořeno, nemůžete mi poradit, jak se samovolně zbavit svinstev? našel jsem jen nějaký články na internetu ale nikde neříkají jak efektivně jen babský rady
Nevíme, co pro vás znamená slůvko "zamořeno". Nevíme jaká a kolik zvířat máte doma. Několikrát v životě se mi stalo, že jsem si pozdě všimla blech v kožíšku psa. Dnes se to dá řešit žvýkacími tabletami, třeba Bravecto. Na zvířeti v momentě pozdychají a ostatní na něho nalezou a také ihned pojdou. S touto tabletou, kterou bez problémů pes rozžvýkal, mám několikaleté dobré zkušenosti. Funguje téměř půl roku. To platí i pro venkovní kočky, které i po odblešení jdou zkontrolovat pelech ježka nebo myší. A blechy jsou zpět.
Nemusím psát, že je třeba vyprat, mnohokrát vyluxovat, ty svi*ě se drží i v koberci a v polstrech sedačky. Že?!
Kdysi s tím měl prolém synovec, tak jsme googlili a je to problém. Bleší vajíčka jsou malinkaté bílé kuličky (cca 0,5mm) a chovají se jako kuličky pěnového polystyrenu, jen jsou mnohem menší. Jinými slovy dostanou se všude. Na člověku, který se denně koupe se blechy nenamnoží a většinou ho ani nekoušou (znáte to "to jsou blechy psí, ty na člověka nejdou" ), jenže z nějakého důvodu občas na nějakého člověka jdou. Takže úsilí je třeba věnovat domácímu mazlíčkovi (kočka, pes...). Koupat, odblešovat... Blechy ty vajíčka snášejí do kožichu toho mazlíčka a ten je pak trousí po bytě, kde se líhnou typicky za několik dní, ale klidně i za několik měsíců. Proto je boj s blechami záležitost dlouhodobá a babské rady moc nepomáhají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.