Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odizolovat rám okna

Od: jbb odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny,

minulé léto jsem maloval dva pokoje v bytě včetně škrábání. Kolem rámu okna a ostění byl už takový zašlý, domnívám se-silikon, tak jsem to důkladně vyškrábl a nanesl novou vrstvu. Problém nastal v zimě, kdy se na oknech strašně srážela voda (dříve to nedělalo) až do bodu, kdy mě probudila kapající voda z parapetu. Tvořily se opravdu velké louže a celou zimu jsme měli hadry na parapetu. Letos bych to chtěl nějak opravit, ale potřeboval bych se poradit jak.

Přes tuto spáru kolem dokola byl cítit průvan, takže tam předpokládám vzniká tepelný most.

Napadá mě tedy, že to, co tam původně bylo máznuté nebyl obyčejný sanitární silikon, ale nějaký izolační tmel? Nevíte, co se na to používá, popřípadě mě napadlo, použít PU pěnu a izolovat to takto, ale nevím, jestli se mi do spáry podaří po celém obvodu pěnu dostat. mezi rám a zdí je na některých místech treba jen 2-3 mm prostor.

Přikládám foto. Jak se mi voda držela v rozích, celém mi to opadalo a předpokládám, že když s tím nic neudělám začne to plesniveť v následujících letech.

Předem děkuji za rady.

Jak odizolovat rám okna
Jak odizolovat rám okna #2
Jak odizolovat rám okna #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vyfotit ještě zvenku.

Zevnitř co nejvíce toho vyšrábat, vysekat, vyčistit, zapěnit a zednicky zapravit. Zvenku zateplit špalety.

nesmí tam být průvan. Asi je jedná o dvojskla?

jbb
hodnocení

Ano, jedná se o dvojskla. Přikládám foto. Kousek jsem teď silikonu odtrhl, ne všude kolem dokola tak bude prostor pro výplň pěnou. Musel bych tak vysekávat.

Jak odizolovat rám okna #4
Jak odizolovat rám okna #5
Jak odizolovat rám okna #6

...Musel bych tak vysekávat...

hurá, s chutí do toho...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]