Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpoveď z nájmu pro hluk

Od: nicolleta odpovědí: 16 změna:

Jak byla správně měla vypadat výpoveď z nájmu podaná rodině s mentálně postižením dítětem, které obtěžuje sousedy hlukem a narušuje soužití ostatních nájemců?

Stači uvést jako důvod výpovědi, že jejich dítě i přes upozornění nadále pokračuje v dělání nepřiměřeného hluku?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co mi to jen připomíná... Hlučné dítě - Dis/...

a teď, kde je pravda...

09.08.23 19:29

In vino *zdravi*

nicolleta
hodnocení

I kdyby to spolu nakrásně souviselo a dotaz by se objevil na dalších webech, nic to nemění na tom, že mě to zajímá, jak se postupuje v takovém specifickém případě. Přeci jen je rozdíl dát výpoveď někdo, kdo si po nocích pouští muziku a hulaká a někomu, kde jsou na straně zdravotní důvody.*nevi*

hodnocení

2x
Tak tu výpověď dát zkuste a uvidíte. Drtivá většina lidí sklopí hlavu a bere to jak to je i když jsou v právu a můžou se bránit. Často nemají znalosti nebo chuť, čas se handrkovat. Když bude chtít, tak teprve potom to řešit důkladně.

hodnocení

0x

Odpověď se nezobrazila, tak ještě jednou.

Máte čím doložit, že to děcko dělá "nepřiměřený " hluk.

nicolleta
hodnocení

Šlo o opakované stížností ostatních nájemců, že dítě v noci dupe, skáče až se jim otřásá lustr.

Já Vás chápu, ale to stále není právní důvod.

Z vlastní zkušenosti, ve čtyřech patrech nad sebou byly tři maminky s malými dětmi a manželé. Manželé si nestěžovali, ale maminky jedna na druhou, že jejich dítě dupe, křičí, v noci běhá po bytě.

Ti manželé mi sdělovali, že skoro nic neslyší a že je vše v pohodě. Až když jsem sezval všechny maminky, na jednání, skončilo to vyjasněním a prodloužením nájemních smluv.

Milane je potřeba na to jít chytře.
Rodiny s dětmi se musí "proložit" střídavě s nedoslýchavými důchodci.
Na druhou stranu, pokud je to dítě mentálně postižené, pak to může být očistec na druhou. To zase ano.
nicolleta
hodnocení

Podle některých, by bylo platné toto: Chtěla bych Vás požádat, abyste brala ohled na ostatní nájemce v domě a v nočních hodinách neobtěžovala sousedy hlukem. Množí se nám stížnosti na opakované rušení nočního klidu. Ve 3 hodiny ráno se jim otřásají lustry a při skákání a dupotu nemohou spát. Dobré sousedské vztahy jsou základem dobrého bydlení a to platí i v nájemních bytech. Pokud by se situace nezlepšila, byli bychom nuceni s Vámi nájemní poměr ukončit pro hrubé porušování nájemní smlouvy.

Pane Martine, proto jsem uvedl, že jí chápu, ale musí to něčím doložit, nikoliv tím, že to říkají jiní.

Mimochodem, v tom mém případě bala nájemnice, která měla dvě děti postižené. Když s ní pak mluvíte, bylo mi jí i líto. Sama na dvě postižené děti...

nicolleta dnes 19:58

Přesně tak to probíhalo i u "nás"

nicolleta
hodnocení

Na internetu se uvádí: "Požaduje po vás nájemník důkaz, že v noci opravdu křičel tak nahlas, že celý dům nemohl spát, nejlépe s přesným dokladem o počtu decibelů? Pak není v právu. Pro prokázání rušení nočního klidu vám postačí prosté svědectví. Třeba sousedů, nebo zasahující policejní hlídky."

Podle toho by tedy stížnost sousedů měla být postačující.

To se v podstatě bude dokazovat těžko..
Denně chodím do práce i z práce kolem stacionáře pro mentálně postižené. Občas je to přímo neuvěřitelné, co je odtud slyšet, to je jak z hororu. Přes ulici od toho stacionáře jsou rodinné domky a co vím, tak jejich obyvatelé jsou často "na prášky"..
Těžká situace..

nicolleta dnes 20:03

Takže Vy to víte, tak konejte, když máte správné informace...

nicolleta
hodnocení

Tou správností informací si právě nejsem jistá. Proto se ptám, jestli je tomu skutečně tak. A jestli by byla výpoveď platná a jestli by ji mohl nájemce napadnout.

fratisek
hodnocení

0x

kolek udělá to děcko dB v sousedním bytě?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]