Nejste přihlášen/a.
Jak byla správně měla vypadat výpoveď z nájmu podaná rodině s mentálně postižením dítětem, které obtěžuje sousedy hlukem a narušuje soužití ostatních nájemců?
Stači uvést jako důvod výpovědi, že jejich dítě i přes upozornění nadále pokračuje v dělání nepřiměřeného hluku?
Šlo o opakované stížností ostatních nájemců, že dítě v noci dupe, skáče až se jim otřásá lustr.
Já Vás chápu, ale to stále není právní důvod.
Z vlastní zkušenosti, ve čtyřech patrech nad sebou byly tři maminky s malými dětmi a manželé. Manželé si nestěžovali, ale maminky jedna na druhou, že jejich dítě dupe, křičí, v noci běhá po bytě.
Ti manželé mi sdělovali, že skoro nic neslyší a že je vše v pohodě. Až když jsem sezval všechny maminky, na jednání, skončilo to vyjasněním a prodloužením nájemních smluv.
Podle některých, by bylo platné toto: Chtěla bych Vás požádat, abyste brala ohled na ostatní nájemce v domě a v nočních hodinách neobtěžovala sousedy hlukem. Množí se nám stížnosti na opakované rušení nočního klidu. Ve 3 hodiny ráno se jim otřásají lustry a při skákání a dupotu nemohou spát. Dobré sousedské vztahy jsou základem dobrého bydlení a to platí i v nájemních bytech. Pokud by se situace nezlepšila, byli bychom nuceni s Vámi nájemní poměr ukončit pro hrubé porušování nájemní smlouvy.
Pane Martine, proto jsem uvedl, že jí chápu, ale musí to něčím doložit, nikoliv tím, že to říkají jiní.
Mimochodem, v tom mém případě bala nájemnice, která měla dvě děti postižené. Když s ní pak mluvíte, bylo mi jí i líto. Sama na dvě postižené děti...
nicolleta dnes 19:58
Přesně tak to probíhalo i u "nás"
Na internetu se uvádí: "Požaduje po vás nájemník důkaz, že v noci opravdu křičel tak nahlas, že celý dům nemohl spát, nejlépe s přesným dokladem o počtu decibelů? Pak není v právu. Pro prokázání rušení nočního klidu vám postačí prosté svědectví. Třeba sousedů, nebo zasahující policejní hlídky."
Podle toho by tedy stížnost sousedů měla být postačující.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.