Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat dveře šířky 65,5 cm?

Od: ka odpovědí: 22 změna:

Zdravím, na chatě máme evidentně netradiční rozměr dvěří na wc - 65,5cm. Nemáte tip, kde se dají v tomto rozměru sehnat? Zatím hledám marně, nacházím jen šoupací nebo sprchové, přitom má jít o klasické dveře do ocelových futer... Děkuji.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gg*
hodnocení

6x
Asi jenom bazar
dum.bazos.cz/...

hodnocení

4x
Jen takové malé upřesnění. 65,5 cm je měřeno kde? Světlost futra, nebo šířka samotného křídla?

taky se ptám, páč ze zkušenosti vím, že někdo neví, jak se to měří. Kdyby měřil špatně, naměřil by 62,5 ve falci.

Ale šel jsem teď změřit atypické "šedesátky" a mají 65cm. Takže to měří asi dobře.

ka
hodnocení

Měřeno mezi futry v té nejužší části, tedy ne ve "výřezech".

No, to bylo kdysi dávno. Taky jsem měl v baráku pár futer šířky 85 cm.
Teď se to už nedělá.
Buď sehnat někde v bazaru, nebo nechat udělat.

Ano, máte atyp, já je mám taky...

Nejlevněji? Upravi samo domo.

krtek6

takové dveře fakt existují...kamarád je má do špajzu...našel je náhodou ve stavebním bazaru...

zaseja

Dřív to byl normální rozměr, mám je ve špajzu, na wc a do koupelny.

hodnocení

3x

Atyp, na zakázku nechat vyrobit. Nebo kutilsky předělat. Pokud je dobře měříte...

Pokud koupí nějaké papíráky, tak mu po ubrání 5 cm nemusí držet pohromadě. Takže raději vzít v masivu.

Nepotřebuje ubrat ale přidat!. Standartní šedesátky maji vnější rozměr 65cm a vnitřní tedy část do zárubní pak 62cm!

Nějak si to neumím představit.

tomkk, co si nedovedete představit? Rozšíření dveří 60cm na 65cm? Zkrátka u dveří 60 přidáte u pantu stejný tvar ze dřeva o šíři 5cm. Když je nářadí, vyfrézujete "Zetko", které přilepíte, přišroubujete k šedesátkám, nastavení dveří přebrousíte a opatříte nátěrem, buď celých dveří, nebo jen "umělecky ozdobný" pruh.

Vše lze, když je někdo šikovný a má nářadí,.

Takto ano, ale přijde mi s tím hrozně práce,aby to nebylo poznat. Srovnat, vytmelit, brousit, natřít celé dveře.. To mi přijde o dost méně práce 5 cm ubrat a natřít jen to uřízlé. A i zrenovovat ty staré by nejspíš bylo měně práce.

To je na každém, jak se rozhodne a co si zdůvodní. I Ve Vašem případě, musíte brousit natírat, ale nové sololitové dveře mají rám jen 4cm kolem. po odříznutí nic nezbyde.

Ale jako vždy se najde mnoho různých postupů.

Asi je lepší dveře zúžit, nežli rozšiřovat. V papundeklových je skutečně rámeček maximálně 4 cm široký, po uříznutí z něho nic nezbude, což je vlastně výhoda. Za rámečkem je taková papírová voština, ta jde snadno zamáčknout dovnitř. Když se z uříznutého kusu dveří odřízne z obou stran sololit, může se to vlepit zpátky mezi sololit. Pak se jen ve falci uřízne sololit a je víceméně hotovo.
Celou tuhle opičárnu je třeba dělat od pantů, aby nevznikl problém se zámkem.

a co čepování rohů? Na starně pantů, kde se to namáhá, bude spojení s vodorovným rámem jen sololit. Prásknutí dveří a zlomí se to.

Je více možností zúžit, nastavit...

Milane, papundeklový dveře nejsou čepovaný. Rámeček je v rozích jen sesponkovaný, taktéž papírová voština je k rámečku jen přisponkovaná. Skutečně to všechno drží pohromadě jen nalepený sololit.

hodnocení

3x

Je plno firiem, ktore po zadani rozmerov vyrobia dvere v pozadovanom rozmere a dekore. Lacne to nebude.

ka
hodnocení

Prave ze to potrebuji co nejlevneji, tak me zajimalo, jestli to neni napriklad nejaky rozmer, ktery byl drive normalni.

Tak potom natřít ty staré. ;)

riva
hodnocení

3x

Vyříznout futra a dát tam standard.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]