Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
máme doma mimčo, které už začíná aktivně poznávat okolí a vše co jde, zkoumat. Mimo jiné zjistilo, že když je v zásuvce nějaký kabel, dá se za to chytnout a tahat nebo použít jako opěru při vstávání♂
Samozřejme se ho snažíme hlídat, bránit tomu, ale nikdy to nebude 100%.
Řešili jste doma nějak zakrytování zásuvek? Napadlo mě, jestli existuje nějaký box, který by se např. přivrtal kolem zásuvky, umožňoval by i zachycení kabelu a tím by se zajistilo, že dítě taháním/chytáním nerozpojí ani nepoškodí zásuvku a elektroinstalaci.
Letmo jsem hledal na netu ale nic takového jsem nenašel, tak to bude asi jen formou samodomo udělátka. Nebo máte nějaký tip z vlastní zkušenosti, jak to jinak pořešit?
Děkuji
Nic bych s tím nedělal, každé dítě z toho vyroste bez následků.
Ale jinak existuje třeba něco jako aliexpress.com/... pro zahnuté zástrčky, které jsou chráněny před vodou (a tedy i před dětmi).
vikos: Proti vytažení šňůry jedině to co navrhuje riva, ale ani tak neochráníš všechny spotřebiče(nabíječky mobilů, případně rozdvojky, atd). Jinak máš určitě namontovány zásuvky s clonkami (dětskými pojistkami) v dírkách, případně ty dětské zásuvkové bezpečnostní pojistky jdou koupit Bezpečnostní zátk/... .Jinak vše řešit prodlužovačkama na stolech či vyšších skříňkách-stolky/skříňky umístit tam kde to jde před zásuvky. Ostaní bude výchova-až začne prcek chápat slovo Ne,
Rieste strazenie dietata, nie nejake nezmyselne krabice. Vrtat okolo zasuvky je zly napad, neviete presne, kadial ide privodny kabel.
Tady zrovna vím - elektro je nové a vedení kabelu mám poznačené. Hlídání řeším, ale jak jsem psal - nikdy to nebude 100% a tak přemýšlím i nad prevencí, kdy můžu prckovi nechat relativní volnost aniž bych jej dával do ohrádky a současně měl klid, že když mu nic moc nehrozí a nic nezničí, když se nebudu zrovna dívat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.