Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV zlobí signál, na co se zaměřit?

Od: televize odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

máme potíže s TV signálem.

Buď nefungují všechny programy (například typicky funguje Nova, Prima, ale nefungují programy ČT), nebo naopak funguje jen ČT a zbytek prakticky ne.

TV hlásí No signal a různě to problikává. Občas se objeví trhaný obraz.

Někdy, jako třeba nyní, nefunguje vůbec nic, ani žádná stanice, nejsou nikde žádné "tečky" signálu. Pak se to nějak samo "nahodí" a funguje to tak, jak píšu výše.

Napadá někoho, v čem je problém? Anténa je umístěna pod střechou, v podkroví, doplněna zesilovačem, ten normálně svítí a občas hučí. Jedná se o klasické pozemní vysílání (DVBT-2 - neplacené TV). U TV jsou setoboxy. Jsou dvě televize a většinou je vždycky závada na obou stejná - buď nejsou obě vůbec, nebo jde jen část viz výše. Případně různé problikávání.

Může ten signál něco rušit? Má na to vliv počasí (déšť, horko, vítr...). Nyní je ale celkem klidno a nefunguje nic, tak nevím.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkontrolovat všechny spoje anténního připojení. Od antény až k televizi.

Přesně tak, konektory jsou nejčastější problém.

makk
hodnocení

1x

Vysílání DVBT-2 může rušit mobilní síť. Pokud máte poblíž BTS nějakého mobilního operátora, bude to nejspíš tím. Ony ty frekvence jsou hodně blízko a když ten mobilní signál je silnější, máte smůlu. Obvykle to jde řešit filtrem, který se vřadí mezi anténu a přijímač. Stojí to něco přes stovku.

hodnocení

0x

Jako první bych vyřadil zesilovač. V Krkonoších chytám Prahu, rozbočovač na šest televizí a chodí to bez zesilovače.

televize
hodnocení

Zesilovač tam máme celou dobu, normálně to fungovalo. Dokonce se před nedávnem měnil, cca 3 roky zpět.

kare
hodnocení

0x
Lepší napsat fakta než pohádky o tom jak to jde a nejde...
Anténa typ, zesílení (směrovost).
Napáječ zesilovače před nebo rozbočovač s průchozí větví. Rozbočovač na F nebo IEC, průměr koaxiálu? Jsou větve stejně dlouhé? Nebylo by vhodnější použit průběžnou zásuvku? STB jsou stejné (a mají vypnuté napájení antény)?
Dvb-T2 podléhá rušení ještě víc, proto je nutný kvalitní rozvod.
doplněno 09.08.23 12:24: Myslím si, že zde není co řešit.
Používáte zesilovač vhodný pro malý panelák. Přitom takový útlum rozhodně nemáte, zkuste ty "modré čudlíky" dát na minimum a ono to najednou bude fungovat. :D
Bzučení? Zdroj v zesilovači (prostě Emos).

jirib
hodnocení

0x
Může to dělat napájení zesilovače,kontakt v koncovkách kabelu,povětrnostní podmínky(nedostatečný signál),může vás rušit některý vysílač mobilního operátora a další a další.
Zavolejte nějakému místnímu anténáři,on to prověří,proměří a navrhne řešení.
Jiné umístění antény,nový domovní zesilovač,rozbočovač a nové kabely komplet...cca 5.tis.

hodnocení

0x
Začal bych kontrolou toho, že do zesilovače doleze napájení. A že to napájení je ok, já měním 12 V zdroj tak co cca 4 roky. Áť trafo, nebo měnič, při trvalém provozu vyschnou koďany. U trafa je tam pak pulsní napětí, měnič většinou napětí výrazně sníží, nebo úplně vysadí.
televize
hodnocení

Zesilovač je emos: dek.cz/... Nevím, zda se na něm dá něco měnit? Normálně svítí a občas hučí. Vypojení z elektřiny a opětovné zapojení nepomohlo. Možná zkontrolovat nastavení těch modrých čudlíků na něm?

Proboha, co na něm hučí?
televize
hodnocení

no normálně vydává takové bzučivé zvuky

Aha, takže rozkrytovat a vymést z něj hmyzáky.

petrm
hodnocení

0x

Já bych před tím, než začnete všechno rozmontovávat, se zeptal sousedů, jestli nemají podobné problémy (pokud nežijete na úplné samotě).

111®
hodnocení

0x
Zesilovač je na půdě? Nebo kde? Neni někde skripnuty kabel? Delala mi telka neco podobného, vedl jsem kabek pod rohovou lištou pribitou a pribil jsem si koax. Zavadu jsem objevil náhodou kdyz žena prošla kolem místa propichnuteho koaxu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]