Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rohová vana - nohy

Od: staarmann* odpovědí: 9 změna:

Před nějakým časem jsem koupil v eshopu rohovou vanu. Dnes jsme ji chtěli usadit. Čtyři malé nožičky, dvě na dvou lištách - ty jsou pod samotnou vanou a jsou v pohodě. Ale v tom rohu, co je sedátko, tam je jedna dlouhá noha a jde podle mne docela málo zašroubovat a celkem dost se kýve. Co to je? Neodpadne ta noha, až bude pod zátěží, čili až vanu usadím a někdo se posadí na sedátko? A také je ta noha dost dlouhá a i když ji zašroubuji na maximum, je delší než ostatní. To je myšleno tak, že si jí mám zkrátit? A nebo mne napadlo ji nechat, protože kvůli spádu odpadu musím vanu zvednout cca o 15 cm. Podložil bych ty čtyři nohy tvárnicí. Může to být, nemůže to sklouznout? Děkuji předem za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Vana musí být usazena tak,aby horní část celá tvořila přesnou rovinu podle vodováhy.Nejlíp je použít laserovku.Nohy by měly být postaveny na rovném a pevném podkladu.Nellíp asi den předem vybetonovanému.Dno vany pak bude v mírném spádu k výtoku.

Syfon musí být také zabudován a vyměřen,aby se po ustavení vany jen přitáhla převlečná matice.Také je dobře aby ležel na pevné podložce a nevisel jen na trubkách.Pokud je ve vzduchu,je dobré ho podložit gumou.Po ustavení a připojení se vana okolo zastříkne silikonem,aby se mezera zatěsnila a přes to se nalepí obklady.Poslední spára u vany se zatěsní opět silikonem.Podlaha pod vanou a okolo vany stěna by měla být natřena tekutou hydroizolací.(Pod dlažbou a pod obklady)

JABRAKA

JABRAKA

staarmann*
hodnocení

Děkuji za rady. Že musí do vodováhy, je mi jasné, jen nemám laser, obyčejná musí stačit. S tím sifonem dobrý tip*palec* Něco tam pod něj dám. A co ta vyklající se noha? A co ty tvárnice?

jabraka*

Tvárnice ne.Nejlepší by bylo,udělat podlahu - dlažbu - celou až pod vanu a vanu na to postavit.já bych použil kolem té nohy dvě kostky z EPS podlahového a posadil bych vanu na to.Další rada je provokační,ale možná.Vypěnit prostor PUR pěnou Některé vany mají pěnové lůžko.Ale musela by se předem napustit vodou.Zabezpečit prostor výpusti krytem.

JABRAKA

staarmann*
hodnocení

Také mě napadlo okolo té nohy něco dát, jen nevím co je podlahové EPS. A jak tu vanu mám zvednout o 15 cm, když píšete, že nožičky tvárnicemi podkládat nemám? děkuji

jabraka*

Ta vana musí jít nožičkama nastavit do roviny i bez podkládání.Ten polystyren bych dal kvůli fixaci té viklavé nohy.

JABRAKA

staarmann*
hodnocení

Já vím, že nožičkami to srovnám do roviny. Jenže nožičky už jsou vyšroubované na maximum a já to potřebuji zvednout ještě o dalších cca 15 cm, kvůli správnému spádu odpadu. Jak se to tedy dá udělat?

Já jsem to vyřešil u normální vany tak, že jsem v místě nožiček pomocí šalování udělal masivní betonové pilířky potřebné výšky a vanu jsem uprostřed podezdil normálně cihlami a okolo je vana podezděna po stranách i zepředu a zezadu porobetonovými tvárnicemi tl. 50 (ohledně stability je to stokrát lepší, než připevňování ke stěně pomocí profilů) a vana drží jak přibitá...

jabraka*

Pak bych nožičky zašrouboval a z pár ytongů bych spodek zvýšil dle potřeby jako Vlada.Nožičkama jen doštěloval.

JABRAKA

libca2
hodnocení

0x

No já jsem to "sedátko" podezdil tvárnicemi a dřevěným trámkem naležato.

Vanu jsem nijak nelepil,sedí přední částí na boční podezdívce ,na nožkách co k tomu byli na tom podezděném trámku a v rozích vany byli takové "sponky" co jsem je navrtal na stěnu a vanu do nich zasekl-Něco jako když věšíte horní skříňky kuch. linky.Vana drží dodnes asi tak 7 let provozu 5 ti. lidí.

S pozdravem-"Nejbližší pomocnou ruku najdete na konci svého ramene." Libor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]