Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč lednice zvenčí namrzá?

Od: andrej® odpovědí: 11 změna:

Babička má už starou a na jednom boku se zvnějšku tvoří led . Asi průměr 30 cm. Myslím, že by někde uvnitř mohl být prasklý plast. Krom toho, obvodové těsnění asi netěsní, jen nevím kde. Dole se shromažďuje voda. Těsnění se už nedá koupit. Bohužel, lednice i mrazák jsou plné, těžko něco řešit. Co za radu? Děkuji. (Jistěže je ve hře koupě nové)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Nepřemýšlejte a kupte novou...ta spotřeba elektřiny, pokud netěsní a zvenku namrzá, bude taky vysoká, není co řešit...

eo

Nejdříve ledničku a mražák pořádně odmrazit. Dva dny nechat stát, vysušit a potom zapnout. Všechnu vodu odstranit. Vyčistit odtokový kanálek v ledničce, asi je ucpaný.

hodnocení

2x

Pokud nechcete koupit novou (třeba v akcích, výprodejích - jsou toho plné maily), pak je možnost koupě bazarové. Jistě v okolí pár km najdete dostatečně velikou lednici za minimální peníz a použitelnou na pár let. Podle vašeho popisu je zřejmé poškození izolace a neopravitelnost.

smode2
hodnocení

2x

Izolace kaput. Zakoupit novou.

hodnocení

0x

koupit novou-bazarovku bych nekupoval -jinak to že to mrazí/chladí ven tak to to je tepelný průraz pláště a lednice bude i často zapínat takže je třeba brát i spotřebu elektriky-opravu a výměnu té izolace by asi nikdo neudělal-nerentabilní cena za opravu nám tohle udělal český mražáček 50 litrů pár týdnů po záruce...takže se kupoval nový velký pultový ale jiné zahr. značky...pěkný den

hodnocení

0x
Jde o to, jak k tomu došlo. Podle mě může takto narušit izolaci jedině vlhkost/voda. Snad postupnou kondenzací a přimrzáním se tam vyvořila ledová boule. Lednici bych vypnul, vyprázdnil a na postižené místo na několik hodin nasměroval teplovzdušný přímotop, aby to vyschlo. Je samozřejmě otázka, co je tam za i olační chybu a za jak dlouho to udělá znova.
Jako nouzové řešení, pokud nejde o vzhled, bych pak viděl nalepení 2 cm polystyrenu.

hodnocení

0x

Strcte do zasuvky merac spotreby a pozrite sa, kolko to zozerie za tyzen, potom si to prepocitajte na cenu za rok prevadzky. S radostou kupite novu so spotrebou okolo 0.5 - 0.8 kWh / den

hodnocení

Souhlasím se všemi radami. Ale napadla mne kutilská aktivita. V místě promrzání zvenku odvrtám plech 10x10 cm. Nebo 30x30. Zhruba kouknu, co se tam tak může dít. Opravím pomocí polystyrenu a montážní pěny. Než se vyhodí. Jasně, měřič spotřeby by se hodil, však jsem elektrotechnik.

Proč to nevyzkoumat, ale ať se neprovrtáte do plynu. Já bych to spíš vzal malou frézkou, nebo akuflexkou, nebo teda jednu opatrnou dírku vrtákem a dál jen stříhat. Dejte pak foto, ať se poučíme. Já mám takto obrácený problém, příliš blízko chladící trubka v jednom místě zevnitř na zaní stěně chladničky, kde se okamžitě už od nova dělá ledová boule. Záplata z polystyrenu to vyřešila.

hodnocení

Fotka se moc nepovedla, přikládám. Těsněním šikmo svisle vede trubička, která namrzá. Asi se k ní odněkud za ta léta probojoval teplý vzduch. Je to jako kámen, takže čekáme na vyschnutí. Pak to vydloubu. Představuju si to vypěnit, myslím, že pěna nenavlhá, že? Zvenčí současně podržím kus polyst. desky, pěna to přilepí. Nakonec, kdykoliv se to dá vydloubat a prozkoumat. OK?

Proč lednice zvenčí namrzá?

Hezký, já myslím,že vyschnutí a 2 cm polyše, nebo pěny to vyřeší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]