Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace podlahy v garáži

Od: tomasz odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

renovuju garáž a řeším co se starou terakovou podlahou - spáry jsou vydrolené, podlaha je už dost "jetá". Garáž má silně atypický tvar, žádný obdélník. To samé přilehlá chodbička, kde je navíc značně vyspádovaná podlaha do kanálku. Plocha k renovaci celkem do cca 30 m2.

Uvažoval jsem nad plastovými PVC dlaždicemi Fortelock (Fortelock XL ECO 2230), ale je to darda jak blázen = téměř 20 tis a to ještě levněji z Polska. Tím, že podlaha je dost mastná a špinavá po předchozím majiteli, nemusel bych ji ale moc drhnout a ušetřil dost času. Proto se vyhýbám epoxidům, polyuretanům, atd. Víte o nějakých alternativách? Podlahu nechci brousit, mám vymalováno :-D Nová dlažba by vyšla na polovic, ale musel bych hoooodně řezat (atyp) a stejně je pořádně důkladně vyčistit (spousta času).

Nezkoušel někdo lino (PVC) a pod auto třeba tohle? dum.bazos.cz/...

V garáži dělám "hobby"věci - občas něco uřežu, smontuju, atd.

Díky za rady,

Tomáš

Renovace podlahy v garáži
Renovace podlahy v garáži #2
Renovace podlahy v garáži #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

argument o broušení a prachu, protože jsem vymaloval je tak levnej až to bolí...dneska se ty podahy brousí tak, že se to hned odsává...žádnej bordel není...jde to přímo do kýblu...Na možnost máš epoxid, PU, cementovou nivelační stěrku, dlažbu. Všechno to obnáší odstranění původní vrstvy, přebroušení, přetmelení, vysátí, penetrace a nová finální vrstva..

tomasz
07.08.23 19:20
hodnocení

Renovace podlahy v garáži #4
Renovace podlahy v garáži #5

hodnocení

0x

Jak je to s vlhkostí na podlaze? Je tam hydroizolace?

doplněno 07.08.23 20:16:

Tak to bych na zem položil OSB desky, slepil k sobě, natřel a položil kvalitní lino, bez spojů, nebo svařit spoje.

tomasz
hodnocení

A to by se po těch deskách dalo jezdit autem?

Já spíše uvažoval, že bych dal 2 vrstvy lina (PVC) - 2 protože místy je vydrolená spárovačka, tak aby se moc neotlačovaly nedokonalosti podkladu. 1 m2 PVC z výprodeje se dá pořídit i za 60 Kč m2 - menší kusy, které se musí svařit. Což je mnohem méně, než PVC dlaždice za 700 Kč/m2.

Dojděte do stavebnin, třeba tam najdete zlomený kus OSB desky. Nebo si sežeňte jinde kus desky. Položte jí na zem a přejeďte jí autem, Nic se nestane.

tomasz
hodnocení

Ano, hydroizolace tam je.

premekpodlaha
hodnocení

0x
A co vyčistit jak to půjde a nechat být..
Přeci je to jenom garáž.
Ja jsem něco podobného v garáži kdysi řešil a
Nakonec jsem se na různé alternetivy vyprd.
Parkrát něco na pvc upadne a začne se to trhat a pod...

hodnocení

0x
Za mě odmastit, penetraci (adhezní můstek) a dlažbu.

re4zon
hodnocení

0x
Jestli se to vylozene nesype a chces to levne, dej tam ty dve vrstvy lina a neres to. Vydrzi ti to par (mozna i hodne) let. Az to jednou budes chtit / budes ochotny udelat poradne, zeptej se znovu a pocitej s vyssi investici. Levne a funkcne je prave to lino. Levne a poradne to nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]