Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prodávám byt v okresním městě. Zatím sám bez realitek. Uvažuji o prodeji přes realitní kancelář, protože už nebydím v daném okresním městě, ale přes celou republiku odtama. Chci se zeptat, na vaše zkušenosti s prodejem bytu v dnešní době přes realitní kancelář. Kdybych se rozhodl pro realitku, na co všechno si mám dát pozor, aby se mnou nevydrbala? Předem díky za všechny komentáře.
Ano
Prodala jsem chalupu přes M@M reality. Cenu mi realitka odhadla o cca 50% vyšší, než kolik jsme my vůbec odhadovali, že bychom mohli za chalupu dostat. Provize Vás nemusí zajímat, tu si realitka přidá k ceně, s kterou budete souhlasit a budete s ní spokojen.
Přijeli, prohlédli, nafotili, natočili dronem, inzerovali, "prodaná" byla 5 den. O nic jsme se vůbec nestarali, návrh kupní smlouvy a zprostředkovatelské smlouvy jsme si nechali zkontrolovat ještě jiným právníkem.
Vše jsme vyřizovali e-mailem, pouze při podpisu KS jsme museli do realitky.
Právník z realitky nás vždy informoval-poslal výpis z účtu, když kupující poslal peníze+ banka hypotéku. Momentálně čekáme na vyřízení na katastru. Ohledně vody a elektřiny bude také přehlašovat makléř z realitky.
Nám se to trošku zaseklo, protože kupující musel na část peněz vzít hypotéku, takže se čekalo na odhadce banky a vyřízení hypotéky, navíc kupující odjel do zahraničí na dovolenou, jinak ale samotná realitka vše vyřizovala velmi rychle.
Já už jsem kdysi přes tuto realitku jeden byt prodala, takže volba realitky byla jasná, navíc makléř bydlí v našem SVJ, takže se známe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.