Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůže polystyren na odhlučnění?

Od: hankas® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

když dám ( nalepím ) na celou plochu zdi polystyren 5 cm tloušťka,pomůže mi odhlučnit hluk od sousedů?

Pak se asi dává ještě SKD.

Děkuji za odpověď.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

07.08.23 14:02
hodnocení

7x

Ne.

07.08.23 14:03
hodnocení

Děkuji.

hodnocení

5x

Akusticka mineralna vata + specialny sadrokarton alebo podobnu skladbu, to mierne pomoze. V panelaku sa hluk siri celou konstrukciou, izolovat len stenu nestaci.

07.08.23 21:23

*palec*

uzchapes
hodnocení

2x
@hankas
Polystyren ne, zvlášť 5cm. Na to jsou akusticky pohlcující materiály, já kombinoval různé druhy na různých místech studia.
Ale asi myslíš hluk kvůli psovi ne? Štěkání.
Musela bys zapracovat i na dveřích, ta páska cos tam nalepila, je tam na houby
doplněno 07.08.23 14:23: @hankas
Někteří prodejci materiálů tlumících hluk, na svých stránkách ukazovali i modelové typy jak na to v obytných místnostech.
Robicek ale zas tak neštěká.
hodnocení

Pes je hodný , majitel štěká, hlavně v noci.
uzchapes
@hankas
Majitel neštěká, majitelka skřípe ve spánku zubama, že si jeden připadá jak v hororu že tam běhá zubatá :D
I pod plovoucí podlahou by měla být lepší izolace, zvuk se nešíří jen stěnami=>většina plovouček je položena na houby

hodnocení

2x

Ne, polystyren neumí tlumit zvuk.

Jedině polyfon, ten je určen k útlumu kročejového hluku.

Musela byste instalovat akustickou stěnu.

uzchapes
Máte pravdu Milane, polystyren umí tlumit jen dost úzké spektrum frekvencí, takže prakticky neumí

makk
hodnocení

2x

Nepomůže, zjednodušeně se dá říct, že hmotnost = neprůzvučnost. Pomůže minerální vata, SDK, ale polystyren ne.

jirkaqwe
hodnocení

0x
Polystyren má uzavřené dutiny. Aby to tlumilo zvuk musí být dutiny otevřené nebo to být vlákna jako např. minerální vlna.

hodnocení

0x

Četl jsem, že například při zateplení se akustický hluk z ulice naopak o několik decibelů zvyšuje. Jinak odhlučnit jednu stěnu nestačí, šíří se konstrukcí, takže by to musela být taková plovoucí místnost v místnosti a to je levnější se odstěhovat.

Jako, že zateplím dům a zvýši se mi mi uvnitř hluk? Jako že zesiluje polyš hluk? To bych si taky rád přečetl...

hodnocení

Právě jsem se přestěhovala z domu do dvoupatrové bytovky a myslela, že to bude lepší než panelák,ale neni.

Nevím z čeho jsou ty příčky,ale je všechno slyšet,hlavně v noci.

noitami.cz/...
Rozdíl 3decibely vnímá člověk jako zesílení o 50%.
avmi.cz/...
Máme dva měsíce čerstvě zateplené,a fakt to vnímám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]