Nejste přihlášen/a.
6x
Výbuch ohřívače vody dokáže klidně rozbořit celý dům a to asi nechcete riskovat (tedy myslím si). O kolik se zvětší objem vody v ohřívači si za daných podmínek jistě dokážete spočítat. A kam tu vodu chcete dát, to vážně netuším.
0x
To je to první, co u boileru dělám - zablokuji v otevřené poloze jeho zpětnou klapku. Zpětný ventil tam nechávám, je tam už z výroby, má tam být dle předpisu, tak proč si přidělávat práci s jeho demontáží.
Ale mám vlastní studnu a stejný tlak studená/teplá, takže si nemůžu studenou vyhánět teplou vodu třeba k sousedovi.
doplněno 06.08.23 20:18:
Pardon, má být samozřejmě "Přetlakový ventil tam nechávám".
U mne doma se zpětná klapka začala zasekávat tak jsem ji vyhodil, funguje to ale může nastat situace že bez tlaku v soustavě může téct místo studené teplá, až bude více času budu muset ventil vyměnit nebo před něj přidat zpětnou klapku co na naši studniční vodě více vydrží.
Inženýr
. Odkud, z Afriky? To bylo v nějakém vtipu - když si uvědomím, jaký jsem inženýr, bojím se jít k doktorovi...
0x
doplněno 06.08.23 20:28: Jinak to bude mít dvě vlastnosti, při ohřevu bude teplá voda trochu couvat do vstupní trubky, a dále při zavření přívodu vody do bytu a otevření teplého i studeného kohoutku se bude vyprazdňovat bojler.
0x
Jednosmerny ventil zabranuje vyteceniu bojlera pri poruche alebo odstavke. Situacia : ste v praci, hlavny privod otvoreny, vodarne maju poruchu, tlak klesne na nulu a vas boljer funguje ako nadrz, ktora pomaly vyteka do privodu. Potom po obnoveni dodavky zaplatite jeho nove naplnenie.
Pretlakovy ventil (vo vasom inzinierskom chapani prepustaci) je dolezity bezpecnostny prvok, jeho vynechanim si privodite unik vody na nejakom spoji, prasknutie potrubia, baterie a pod Je nutny, ale stratam sa da zabranit tlakovou nadobou so vzduchom, ktory sa stlaca pri ohreve.
0x
- Vypustit nebo nevypustit bojler - a proč?
- Ohřev vody elektrickým bojlerem
- Proč teče teplá voda jen čůrkem?
- Málo teplé vody - řešení?
- Bojler neohřívá dostatek vody
- Noční proud jen na boiler nebo celý byt?
- Časté spínání elektrického bojleru
- Ohřev vody v elektrickém bojleru
- Rány / mlácení v bojleru
- Životnost plynového bojleru
- Zapojení kombinovaného bojleru
- Špatný bojler?
- Ohřívač vody - bojler
- Malý tlak vody a průtokový ohřívač
- Prodlužovačka u Pračky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.