Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupelna ve dřevostavbě

Od: karlos* odpovědí: 10 změna:
Zdravím.Renovuji koupelnu ve staré dřevostavbě.Bývalý majitel měl na zdech tapety a do 100cm nějakou omyvatelnou náhražku kachliček.Jde o koupelnu velice malou s oknem 50×50 cm a stěny nejsou zrovna rovné.Rad bych se zeptal jestli by bylo možné odstranit tapety, stěny vyrovnat 1cm polystyrenem a na to perlinku, lepidlo a štuk popř. kachličky. Pod polystyren nějaký nátěr proti vodě.Stejně tak udělat i strop.Ještě mě napadl sádrokarton, ale díky velikosti koupelny by spodní rám zabíral moc místa a nevím co by to bez rámu udělalo když jsou stěny dosti zvlněné.Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Viděl jsem desky Cetris, dobře přilepené na zeď, na nich obklad vetšího formátu a nikdo to nepoznal, že pod obkladem je Cetris. Voděodollný cetris.

když jsou stěny dosti zvlněné.***kolik je to na dvoumetrové latí? Cetris o síle 10mm by to mohl vyrovnat..

karlos*
hodnocení

Na 2m je to cca 6mm.

Nevidím to u Vás, ale Cetris 10mm to podrží.

Souhlas. Na chatě, rovněž dřevostavba, jsem v koupelně našrouboval desky cetris 10 mm síly na dřevěné stěny a na ty provedl obklad klasickými obkladačkami. Vzhledem k perfektní rovině desek jsem obkladačky lepil vždy pouze 4-mi malými terči Mamutem a pak běžně vyspároval spárovací hmotou.

karlos*
hodnocení

Po těch deskách se tedy podívám, ale jaký máte názor na ten polystyren? Já jen že mi ho dost zbylo na půdě a tak bych ho alespoň zužitkoval a vyšlo by to levněji.

Polyš, ve správné síle dejte na venkovní stranu.

karlos*
hodnocení

Asi došlo k nedorozumění.Já se ptal jestli je možné srovnat zeď a strop v koupelně polystyrenem 1cm ze strany vnitřní,dát perlinku,lepidlo a štuk.Vy mi odpovídáte na něco na co jsem se neptal.Já řeším stranu vnitřní a nikoliv vnější.

Podle mne by to bylo možné, ovšem srovnání by bylo nutno provést vhodným lepícím tmelem (pěnou) pod tím polystyrenem, ne aby pod polystyrenem zůstával někde volný prostor. To by mohlo způsobovat při přítlaku, nebo nátrazu, popraskání podkladu a v případě obkladů i obkladaček.

karlos, ano, došlo k nedorozumění. Páč jste nepochopil, že Vám všichni radí, nedávat polyš dovnitř. jedině ven. Vnitřní stěnu srovnat jinak.

hodnocení

0x

Mam povodne drevenicu, kupelna je pobita sikmo kladenymi tramikmi 2 x 2 cm, na tom omietka. V kupelni som dal zeleny sadrokarton, natrel okolo vane hydroizolacnym naterom a oblozil keramickym obkladom s pouzitim flexi lepidla. Za 25 rokov ziadna zavada, teraz som daval dole jednu obkladacku kvoli upravam na elektrike, drzala ako nova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]