Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Typy vypouštěcích ventilů u WC

Od: smode2 odpovědí: 7 změna:

Hezký den všem :)

Řeším výměny vypouštěcích ventilů u WC. Jedná se o běžná wc s nádržkou připevněnou k míse dvěma šrouby s těsněním + uprostřed odtok vody do mísy po otevření ventilu.

Vezmu-li, například, tento vypouštěcí ventil: siko.cz/...

skládá se ze dvou částí - vrchní = samotný ventil - a spodní = prošroubování skrz nádržku s těsněním do odtoku vody do mísy. Tyto dvě části se do sebe při montáži zaklapnou (jak je zobrazeno mj. v druhém obrázku odkazu výše) a ventil je připraven k použití.

Jde mi o ono "zaklapnutí". Samozřejmě jsou různá. Ale jsou natolik různá, že má každý výrobce, ne-li každé wc zaklapnutí zcela odlišné? Nebo existuje jen pár základních typů onoho "zaklapnutí"a dá se použít jiný ventil se stejným typem typizovaného zaklapnutí, který je běžně k sehnání?

O co mi jde především: původní ventily k wc o která se jedná již nejsou k sehnání a nejraději bych situaci řešil prostým vyjmutím starého poškozeného ventilu z nádržky a okamžitým vložením (tj. zaklapnutím) nového. Aniž bych musel demontovat přívod vody, celou nádržku, nechat vykapávat vodu a teprve demontovat a znovu montovat spodní díl ventilu, nádržku, připojení vody a pak samotný ventil. Tj. pracovat místo 5 minut třeba hodinu u každého wc.

Děkuji za postřehy :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

4x

Já zásadně montuju jenom tyhle, nejsou složitý, nemá moc součástek, nemá se v něm co pokazit, ale ten spodek určitě pasovat nebude.

Pokud ten tvůj typ zlobí, automaticky, pokud nestačí vyměnit gumu, tak sundavám nádržku a měnim to celé, pokud nejsou zarezlé šrouby, tak je to tak 15 - 20 minut.

doplněno 06.08.23 14:56:

obi.cz/...

smode2
hodnocení

Mě ani nevadí že bych to musel vyměnit celé. Ale zrovna u jednoho wc mi prokapávaly za všech okolností šrouby připevnění nádržky, tak jsem to tehdy utěsnil silikonem a roky ok, ale teď se mi to rozebírat nechce, aby to zase třeba nekapalo :)

zaseja

Dávám po rozebrání nový šrouby, ne ty pozinkovaný, ale jenom nerezový a nikdy nebyl problém, jedině by mohl být problém se starým těsněním pod šroubama, nemusí si sednout těma vytlačenýma plochama správně na díry.

Silikon bych nikdy nepoužil, nepatří tam a je lepší dát i nový těsnění pod nádržku

smode2
hodnocení

Super, díky za info. Pokud na to přijde, použiji šrouby s těsněním nové. Jiné než nerez bych nedal. Původně byla i mísa k podlaze kotvená pozinkem (ty už jsem vyměnil), takže bych se nedivil ničemu *alene*

zaseja

Bohužel se pořád vyrábějí i ty pozinkovaný a někteří obchodnízi ani netuší, že jsou i nerezový.

aaa
hodnocení

2x

K tomu protíkání - protíkalo Ti to kolem těch šroubů, co mají závit udělaný až k hlavičce šroubu a samotným těsněním. Taky se mi to stávalo, než jsem na to přišel. Stačí tam dát medvědí hovno na ten závit a zatlačit to dotěsnění. Nakonec jsem ještě pro jistotu tím tmelem utěsnil( udělal v míse wc ) kolem hlavičky šroubu a gumou - takový kopeček toho tmelu. Pak to dá pokoj. Je vždy lepší vyměnit vše za nový ventil. Na starý to buhužel není možný, jen stejné typy. Neboj se toho a vyměň to celý.

smode2
hodnocení

Ještě jsem to nedemontoval, ale co si vzpomínám tak ano - a stejný postup jsem tehdy provedl se silikonem :) jinak jsem se před chvílí ještě náhodou dostal k jednomu ventilu novému - ten je prý přesně na tento typ wc...na první pohled úplně stejný, zaklapnutí úplně jiné*bzum* takže asi nic jiného nezbyde..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]