Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat tuto hadičku ke kotli?

Od: stepm® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, kde prosím sehnat tuto hadičku vč. toho hrdla se závitem pro odvod vody z pojistných ventilů a kondezátu z komína? Jedná se o kotel Baxi. Nemůžu nic najít. Díky.

Kde sehnat tuto hadičku ke kotli?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ta hadicka tam vubec nepatri, ta byla na tlakovou vodu k wc a po case praskala. Na odvod kondenzatu a z pojistneho ventilu nesmi byt mensi nez samotny prumer z pojistneho ventilu. Dejte tam prackovou hadici na odpad s napojenim na kondenzacni sifon pro dva vyvody. Zase ne primo napojeni do odpadu, ale prave pres ten sifon. triker.cz/...
hodnocení

Jedná se o turbokotel a tyto hadice jsou tam 3 od instalace už 10 let. Měl jsem za to, že jsou origo. Nejdelší od komína má 2 metry, takže té k WC se spíš jen podobá.

hodnocení

2x

No, ono tedy není z fotky moc faktů znát - zejména tedy to, co je na druhém konci hadičky, ale dost silně mi to připomíná někdejší hadičky používané na připojení např kombi WC. Přesně takovou měl totiž tchán, po nějakých 12 letech totiž ta hadička praskla a vyplavila mu půl baráku, takže si ji dobře pamatuji *smich*

Tady zřejmě vyplavení nehrozí, takže bych to nahradil běžnou flexi hadičkou - něco jako je toto, přičemž klíčový bude rozměr závitu

aquatopshop.cz/...

111®
hodnocení

0x

no protože to má asi jen SERVIS

hodnocení

0x

Podle mě se taková hadička dá nahradit čímkoliv pokud bude mít stejný průměr šroubení a délku.:)

hodnocení

0x

Nevidím druhý konec, ale vidím, že to klidně může být nerez flexi oplétaná hadice se stejným závitem.

hodnocení

Druhý konec jde do septiku, kam se zbývají celkem 3, a 3 flexi se mi tam nevejdou. Koupil jsem zatím 1/2" mosazný hadičník a obyč průhlednou hadičku 5/16. Ale chtěl jsem, aby to trochu vypadalo, proto jsem se ptal. :)

hodnocení

0x

Baxi xxx xxx? Který typ?

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]