Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím čistit a dezinfikovat staré hračky (se samolepkami)

Od: mahtiel® odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

manžel si přinesl staré hračky, které našel u rodičů na půdě. Jsou veskrze špinavé a v některých pravděpodobně řádily i myši. Některé mají i samolepky, takže nemůže použít mýdlovou vodu ani případně isopropyl alkohol. Čím vyčistit a dezinfikovat kovové a plastové hračky se samolepkami?

Díky za rady a tipy.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

- sluneční záření (ultrafialové - i např. horské slunko) je výborné na desinfekci a vzdušný kyslík

- okartáčovat (požadavek na čištění bez vody)

Nebuďme přehnaně čistotní. Tělo nezíská sebe-ochranu (přirozená imunita) a všichni mají alergie. Moje generace vytrhla mrkev z pohnojené půdy, oklepala a snědla.

hodnocení

0x

Vymydlila bych je dezinfekčním mýdlem a poté ještě obyčejným mýdlem

nov
hodnocení

0x

Nejdřív Savem, pak opláchnout vodou a kovové hračky nechat vyschnout na sluníčku.

hodnocení

Díky za tip, doma máme malý dezinfekční pazmek s nějakým speciálním typem UV záření, který jsme během covidu používali na mobily. Zkusíme tam strčit malé hračky. :)

juka
hodnocení

0x

Savo na plechové hračky nedávat. Zrezaví.

hodnocení

Pravděpodobně to byla úmyslná špatná rada, která je proti pravidlům tohoto serveru.

Postupujte dle rady, a nezapomenout osušit.

nov

Savo kvůli případné nákaze Leptospirozou či Tularémií, něco si o tom přečtěte. Pardón, že jsem poskytla radu, jak bych to provedla já.

spu
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]