Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gletovana omítka a štuk

Od: ruda* odpovědí: 2 změna:
Ahoj, ve sklepě mám v kotelně asi gletovanou omítku. Je černá/šedá tvrdá jako kámen, hladká a pod gletovanou vrstvou je klasická jádrová.
Chci to celé nové ostukovat, ale na gletovana vrstvě to asi moc držet nebude.
Je správnou volbou nato dát nejprve adhezní můstek a pak až štuk? Samozřejmě jsem před tím oškrabal barvu(která tam taky moc nedržela)
Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Je to tzv pálená,cementová pálená. Ano lze to tak udělat,ale nejlepší je tuto osekat, nově ohodit a pak štuk.Setkal jsem se párkrát,že i přes kontaktní můstek to prostě po nějaké době opadalo.

hodnocení

0x

Já bychto natáhnul cementovým lepidlem na polisyrén,po vyschnutí penetraci ředěným Duwilaxem a zaštukoval.Podmínka je mít stěny suché !;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]