Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Petinozka na kreslo jak vyjmout?

Od: kazisvet odpovědí: 6 změna:
Dobry den praskla mi noha na kresle a nevim jak vyjmout celou petinozku, nepamatuju si jak jsem ji tam instaloval ale dle navodu stacilo zacvaknout kreslo do petinozky.
Nasel sem ze spoda petinozky nejaky maly cep (viz foto) a zkusil za takovy maly plisek ktery vypadal "jako packa" zatahnout a urval sem to. prosim poradte mi jak funguje ten mechanismus

Petinozka na kreslo jak vyjmout?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

TAK, jak radí jenyk...ze sedáku máte uvolněno? Osobně to dělám tak, že otočím křeslo vzhůru nohama, ramena pětikolky opřu o své nohy nad koleny a ráznými údery těžším kladivem do pístu v místě packy párkrát udeřím... někdy stačí jednou, jindy pětkrát...Pokud je část s packou hlouběji (nevyčnívá), použiji jako mezikus kulatinu průměru cca +-20mm. Chce to trochu síly... A nový píst jen vložíte do kónického otvoru a posadíte se...a je to. Pozor, pokud ještě nový píst nemáte, je více průměrů konické časti, vím o dvou různých průměrech...

doplněno 05.08.23 22:18:

Více tady...

doplněno 05.08.23 22:20:

A ještě postup...

Já na vyražení používám větší ořech, tak třicítku.

Ještě

video ...podobný postup, každý má svoje...

hodnocení

1x

Ta pětinožka je jen nasazená v konusu, ne? Tedy podložit pětinožku a píst opatrně vyrazit.

hodnocení

0x

Ten "bazmek" je ségrovka. Odjistí se zvednutím na levé straně (na obrázku) nad hranu čepu a vysune se doprava.

kazisvet
hodnocení

jo, funguje to. Akurat sem rozebral neco co sem nechtel. Nevadi, zitra se na tu zidli kouknu znova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]